Bedrijfs analyse ModeMusthaves

Amber Peperkamp MM1C - Mediawijsheid

Product/dienst

ModeMusthaves is de eerste en grootste webshop van Nederland met musthaves geïnspireerd op de trends van de catwalk, celebs, it-girls en fashionbloggers.

Ze komen erg vaak met nieuwe musthaves en zo komt er vaak veel diversiteit binnen de collectie.


Je kan de collectie shoppen via de webshop maar ook via de ModeMusthaves app waar ze hun kleding ook op verkopen.

Grootte

Bijna drie jaar geleden opende ModeMusthaves hun webshop en is sindsdien uitgegroeid tot één van de grootste mode webshops van Nederland. De gene die deze webshop opgericht heeft is Elise van Wonderen uit Amsterdam. Elise werkt samen met haar ModeMusthaves meisjes en zijn bij elkaar met 10 werknemers. Het bedrijf is dus niet zo heel groot maar groeit erg snel.

Doelgroep

De doelgroep voor ModeMusthaves zijn mannen en vrouwen (vooral vrouwen maar ze hebben een kleine mannen collectie) van 16 tot 25 jaar.

USP

ModeMusthaves heeft een pop-up store in Amsterdam geopend voor 3 dagen. Ze verkochten veel dingen die te koop zijn in de webshop maar dan met erg veel korting. Dit sprak de doelgroep erg aan en er kwamen veel mensen op af. De pop-up store werd erg veel gepromoot op internet en de social media pagina's van ModeMusthaves

Social media

ModeMusthaves is ontstaan door het social media. Op deze manier maken ze reclame en promoten ze hun actie's en nieuwe artikelen. Ze zijn vooral erg actief op Instagram en op hun Facebook pagina.


Ze hebben op hun Facebook pagina 86.771likes , op hun Instagram hebben ze 93.322 volgers en op hun Twitter hebben ze 14.000 volgers.


http://instagram.com/modemusthaves

http://facebook.com/modemusthaves

http://twitter.com/modemusthaves


Ook schrijven veel bloggers over deze webshop en zijn er regelmatig goede verhalen te vinden over ModeMusthaves.

Klant benadering

Omdat de meiden die bij Modemusthaves werken ook de doelgroep voor de webshop zijn is klant benadering erg goed. Ze weten hierdoor hoe ze het beste hun actie's kunnen promoten en hoe ze de mensen kunnen bereiken.

Concurrentie

ModeMusthaves is op dit moment de grootste in Nederland en heeft nog niet veel concurrentie, dit komt ook omdat ModeMusthaves niet heel erg duur is. Wel komen er steeds meer webshops bij maar komen nog niet zo dichtbij dat het echte grote concurrenten zijn.

Bron vermelding

Ik heb alle informatie van Google, het Instagram en Facebook account van ModeMusthaves en de ModeMusthaves website.
Big image