Zilver ontmoet Vilt

24-25 Mei, 2014 - Minka de Weerd

Zilverklei en Vilt, een speciaal duo

In deze workshop van 1,5 dag maak je uit zilverklei prachtige zilveren stukken, die met vilt een verbinding aan kunnen gaan. Ervaring voor deze workshop is niet vereist, niet voor het vilten en ook niet voor de zilverklei.

wat gaan we doen

Op de eerste middag maak je het ontwerp en je zilverklei object, op de 2e dag wordt er gevilt en je zilverklei object wordt erin verwerkt.


De zilverstukken kunnen bijvoorbeeld worden ingevilt, als sluiting gebruikt worden, als versiering, als omhulling. Zilverklei laat zich vormen en bewerken als normale klei. Na het afbakken op 850 graden blijft een zilverstuk over van 99,9% zilver. Minka de Weerd zal voorbeelden meenemen en uitgebreid laten zien wat er mogelijk is. Afhankelijk van de moeilijkheid, is het mogelijk om meerdere sieraden te maken. Ieder kiest zelf, of de nadruk daarbij op de zilverklei ligt, of op het vilt.Wie is Minka de Weerd

klik http://www.atelierminkadeweerd.nl


Ik heb in 2003 mijn eerste viltwerkje gemaakt, maar ben pas echt gaan vilten toen ik in 2007 een workshop heb gevolgd bij Judit Poçs. Daarna heeft het mij niet meer losgelaten.

In 2010 ben ik begonnen aan de viltopleiding bij de Filzschule in Oberrot, Duitsland (bij de firma Wollknoll), die ik in juli 2013 heb afgesloten met een examententoonstelling. Deze opleiding heeft mij veel gebracht.

Wat mij enorm aanspreekt aan vilt, is dat je er zo verschrikkelijk veel mee kunt! Van ragfijn viltwerk tot super-stabiel, alles is mogelijk. En zo ook met de kleuren, van zacht wolwit tot uitbundig kleurrijk, het kan allemaal. Ik heb me in de loop van de jaren ook vele van die mogelijkheden eigen gemaakt.

In 2010 heb ik ook de opleiding tot Art Clay Silver instructeur gevolgd. Een heel leuke en eenvoudige manier om je eigen zilveren sieraden te maken. Uiteraard was ik benieuwd naar de manieren om deze zilverklei-technieken met vilt te combineren. Dit geeft zowel voor het vilten, als voor de zilverklei weer heel nieuwe mogelijkheden.

opmerking

Alle workshops worden gegeven in het Nederland en/of Engels. De uitgebreide lunches bestaan uit zelfgemaakte salades, een warm bijgerecht uit eigen keuken en ambachtelijk gebakken brood


Registratie Atelier Fiberfusing

Stuur een email voor meer informatie over prijzen, accomodatie, navigatie, registratie en betalingsvoorwaarden. Klasgrootte is beperkt, wacht niet te lang met aanmelden.