Друштво школских библиотекара

СРБИЈЕ

Big image

О Друштву

Друштво школских библиотекара Србије основано је 2006. године са циљем да се промовише рад школских библиотека и афирмише улога школских библиотекара у развијању читалачке, информационе и медијске писмености ученика.

Професија школског библиотекара и даље није довољно призната у образовној и широј јавности Србије. Задатак Друштва је да укаже колико су библиотека и библиотекар важни за остваривање образовно-васпитног рада у школи и успешност ученика у учењу.

Зашто члан ДШБС

Један од основних задатака Друштва школских библиотекара Србије јесте да пружи стручну помоћ члановима ДШБС-а у пословима организације и постизању циљева школске библиотеке кроз примену савремених наставних метода и коришћење нових технологија. Учлањење у ДШБС сваком школском библиотекару ће омогућити да добије документа потребна за рад, учествује у активностима ДШБС, размењује своја знања и искуства са осталим чановима, учествује на скуповима и семинарима стручног усавршавања по повлашћеним ценама.

Активности

Big image
Big image
Big image
Big image

Награда "Мина Караџић"

Врло брзо по свом оснивању, Друштво школских библиотекара Србије установило је награду „Мина Караџић“, која се додељивала сваке године (до 2012.) на Дан школских библиотекара најуређенијој библиотеци основних, најуређенијој библиотеци средњих школа, као и најбољем библиотекару основне и средње школе. Од 2013. године додељује се једна награда, и то најбољем школском библиотекару. Награда се уручује на свечаности поводом Дана школских библиотекара – 4. понедељка у октобру.

Контакти


Адреса: Есад-пашина 26, Београд


Тел: 069 3984728