FILMSCORING Primer Nivell

Joan Albert Amargós i Lluís Vergés (XIa edició)

Enguany complim l'11a edició amb més ganes que mai! L'últim dia de curs, un quintet de corda tocarà els arranjaments escrits pels alumnes del curs.

DESCRIPCIÓ CURS:

Aquest curs està orientat a la comprensió dels nous fenòmens i l’aplicació de les tècniques adequades procedents d'altres estils, com l'ètnic, el jazz, la música llatina, les de tipus tradicional, la música atonal i de vanguardia, i el més important, les derivades de la música simfònica del segle XX.


DIRIGIT A: A tots els músics professionals interessats, estudiants de música de nivell mig o alt, mestres i professors de música. Es necessita nivell musical que permeti la lectura fluida de partitures.


CONTINGUTS:

Harmonia de Color Anàlisi d’acords adiatònics, omissió harmònica, anàlisi de superposició d’acords, tensions harmòniques i disposicions en vertical.

Harmonia Modal Concepte de modalitat, modes moderns, ètnics i sintètics, l’acord modal. Anàlisi de la modalitat com a color harmònic i anàlisi de l’ús tonal de la modalitat.

Orquestració Anàlisi de textures orquestrals (dinàmiques, estàtiques) acompanyaments (superiors, inferiors i interiors) i “tuttis” orquestrals.

Dramatització Anàlisi dels paral·lelismes entre les situacions en pantalla i la música. Elements harmònics, rítmics i formals en la recreació sonora.


METODOLOGIA:

S’analitzaran, amb audició i partitura, les bandes sonores més importants de la història del cinema. Es repassaran els elements existents en la partitura com textures orquestral, el tipus d’harmonia i la forma i sincronia utilitzades. Es senyalaran els aspectes claus per orientar el tipus d’anàlisi més adequat i com ha d’incidir en els resultat final.


DATES:

divendres 29 de març de 2019, divendres 12 abril 2019, divendres 26 abril 2019, divendres 17 de maig 2019

* Per disponibilitat dels mestres poden haver canvis en els dies de classe, sempre serien en dijous o divendres.


HORARI DE LES SESSIONS: de 10,00h a 14,00h (16 hores totals)


MESTRES:

Joan Albert Amargós; compositor, instrumentista i director.

Lluís Vergés; trompetista, compositor i pedagog.


PREU: 318 Euros (200 al moment de la inscripció i 118 Euros 2a quota a l'Abril)

*CURS BONIFICAT PER A EMPRESES

*CURS EN TRÀMIT DE RECONEIXEMENT PEL DEPARTAMENT D’ENSENYAMENT DE LA GENERALITAT DE CATALUNYA


El Musical - C/Ramon Llull, 16, 08193 Bellaterra - 93 580 42 46 - www.elmusical.cat // info@elmusical.cat