De Oyama 2017 challenge!

Win een reis en verblijf naar Japan met Vis en Vijverland

Zoals na terugkomst uit Japan al gemeld, gaan we dit jaar iets heel speciaals doen en dan net even wat anders dan anderen!

Afgelopen jaar hebben we al een zending tateshita ontvangen van Oyama. Dit is bij onze klanten heel goed ontvangen en daarom hebben we Oyama gevraagd dit jaar een aanbieding te maken voor zijn allerbeste tosai sanke en showa (Ja, we hebben ze!!! Oyama Showa!!!). Uit zijn hele tosai kweek heeft hij 45 koi speciaal voor ons geselecteerd. Dus niet de gemiddelde kwaliteit, maar vissen die normaliter doorgroeien in de mudponds (Tateshita).


Wat gaan we dan anders doen dan anderen? Oyama heeft met mij overlegt en is heel nieuwsgierig naar de ontwikkeling van zijn koi in Europese wateren. Daarom gaat hij of ik de vissen niet onder onze hoede nemen, maar u zelf!

Hoe gaat het in zijn werk?

De koi komen binnenkort binnen, blijven minimaal een maand onder dezelfde perfecte omstandigheden bij ons en verkassen dan naar de buitenvijvers van jullie. Regelmatig is er hier stevige discussie over hoe nou perfect te vijveren, dus laat het maar zien!


Eind september, begin oktober (dat moeten we nog precies afspreken) komen Oyama, zijn vriend en kweker Masai en mijn tolk Nagatori naar Nederland!!!!!! Zij zullen dan een week bij ons bivakkeren en willen vooral Nederlandse vijvers zien. Voorafgaande aan die week wil ik van iedere deelnemer een goede foto en filmpje van zijn Oyama koi. Oyama zal dan tijdens die week samen met Masai een aantal lezingen en leuke activiteiten verzorgen. 1 van die lezingen zal gaan over de ingezonden foto's en video's. Hierop aansluitend zal hij de best ontwikelde koi aanwijzen als winnaar. De eigenaar van die koi mag met onze volgende Japanreis mee. Wij zorgen dan voor de reis- en hotelkosten!!!! Leuke wedstrijd lijkt me!!!

Een paar voorbeelden van de Oyama Tateshita

Grootte van de showa op dit moment +/- 35 cm

Grootte van de sanke op de moment 35-42 cm!!!!

Meer foto's en informatie binnenkort!!!

Volgende week plaatsen we alle koi online. U kunt zich dan dmv een bericht aanmelden, waarop wij u alle informatie (prijs, reglement en data) door geven. Aanmelden mag natuurlijk nu ook al!!!