Koud en warmte therapie

Pijnstiller

Warmte en koude zijn de twee meest voorkomende vormen van niet-invasieve en niet verslavend pijnstiller therapieën voor spier en gewrichtspijn. Welke je gebruikt, hangt af van de vraag of de pijn is nieuwe of terugkerende.

In het algemeen zal een nieuwe blessure ontstekingen veroorzaken en eventueel zwelling. Ijs zal het verminderen bloedtoevoer naar de schade, waardoor het verminderen van ontsteking en zwelling. Pijn die terugkeert kan worden behandeld met warmte, die bloed brengt naar het gebied en genezing te bevorderen.

Warmte therapie.

Wat doet warmte therapie doen?

Warmte opent de bloedvaten, waardoor de bloedstroom en levert zuurstof en voedingsstoffen verhoogt om pijn in de gewrichten te verminderen en te ontspannen pijnlijke spieren, gewrichtsbanden en pezen. De warmte verlaagt ook spierkrampen en kan bereik van de beweging te verhogen. Het toepassen van oppervlakkige warmte aan je lichaam kan de flexibiliteit van de pezen en ligamenten te verbeteren, de spierspasmen en pijn te verlichten.

Hoe wordt het toegepast?

Bronnen van warmte kan droog of vochtig warmte leveren. Droge warmtebronnen kan de huid uitdrogen. Vochtige warmte kan beter doordringen. Warmte kan door een elektrische of de magnetron verwarming pad, fles warm water, gel packs, of heet water baden worden toegepast. De warmte moet warm zijn, niet te warm, en moet worden gehandhaafd op een constante temperatuur, indien mogelijk.


Wanneer gebruik je het?

Verwarm als je stijve gewrichten of chronische spier en gewrichtspijn.Hoe kan je het veilig gebruiken?

Niet direct toe te passen op de huid. In plaats daarvan, wikkel het hete apparaat in een dunne handdoek.

Hier zijn andere tips:

  • Niet verwarmen langer dan 20 minuten, tenzij uw arts of fysiotherapeut langer aanbeveelt.

  • Gebruik geen warmte als er zwelling. Gebruik koude eerst, dan warmte.

  • Gebruik geen warmte als je een slechte bloedsomloop of diabetes.

  • Gebruik geen warmte op een open wond of steken.

Koude therapie

Wat doet koude therapie doen?

Koude vertraagt ​​de bloedstroom naar een blessure, waardoor de pijn verminderen en zwelling. Koude therapie vertraagt ​​de circulatie, het verminderen van ontstekingen, spierspasmen en pijn. Het moet worden gebruikt als het gebied is opgezwollen of gekneusd.


Hoe wordt het toegepast?

Koud wordt aangebracht door een ijs-of gel-pak.


Wanneer gebruik je het?

Elke koudebehandeling worden gedurende 24 tot 48 uur na verwonding. Koude therapie is goed voor verstuikingen, verrekkingen, stoten en kneuzingen die zich kunnen voordoen in de sport of heffen. Solliciteer cold packs of ijs zakken om gewonde gebieden voor niet meer dan 20 minuten per keer, het verwijderen van de koude gedurende 10 minuten en weer opnieuw toepassen van het.


Hoe gebruik je het veilig?

Geldt niet voor langer dan 20 minuten. Ook wikkel ijs of koelelementen in een dunne handdoek voor het aanbrengen.