McCupcake

Café pour les Petits Gâteaux

Cuisine Française

De franse keuken staat bekend om de lange traditie en haar diversiteit. De diversiteit komt uit vele regio's. In het Noordwest-Frankrijk werken de mensen vooral met room, boter en appels. Het Noordoosten van Frankrijk kenmerkt zich door gebruik van worst, bier en zuurkool. In het zuidwesten koken veel mensen met eendenvet en ganzenlever. Het zuidoosten werkt veel met oorspronkelijk franse producten zoals olijfolie, tomaten en kruiden.

Cuisine Française

Le petit déjeuner

In frankrijk is het een gewoonte om s'ochtends een kopje koffie te nemen met een croissant of een stukje stokbrood, besmeerd met boter of jam.

Le repas

Bij de lunch en avondeten eten de Fransen altijd warm. Meestal bij de lunch soep met een hardgekookt ei. En op zondag eten ze altijd met de hele familie de lunch.

Le diner

Het avondeten is de hoofdmaaltijd. Ze verdelen meestal het avondeten in 3 á 4 gangen. Het voorgerecht (l'entrée) , het hoofdgerecht (le plat principal) en het nagerecht (le dessert). En bij de fransen tussen het hoofdgerecht en nagerecht meestal een kaasplankje (le fromage).