De Panda beer

Wat is een Panda beer?

Een panda beer is een zwart met witte beer. Hij leeft in Azië en in China. Het is ook een zoogdier. De panda beer word tussen de 20 en 30 jaar oud.

Wat de Pandabeer eet

De panda staat er bekend om dat hij bamboe eet. De panda is een groter eter en houdt zich hier het grootste deel van de dag mee bezig. De panda eet namelijk gemiddeld 14 uur per dag. Tijdens deze 14 uur werkt hij gemiddeld 20 kilo bamboe naar binnen. Dit bestaat uit de scheuten, de stengels en de bladeren van de bamboe. Daarnaast eet de panda ook wel gras, fruit, vis, kleine vogels en kleine knaagdieren. De panda gebruikt zijn duim tijdens het eten van dit alles en hij heeft een verharde keel, zodat zijn keel beschermd is tegen splinters.

Verder drinken panda’s heel erg veel. Ze blijven drinken tot hun buik bol staat van al het vocht.

DE PANDA HOUDT VAN ALLEEN ZIJN

De panda is erg op zichzelf. Hij brengt de meeste tijd alleen door. Panda’s komen alleen bij elkaar tijdens de lente om te paren, maar dit is van korte duur. Wel voedt de vrouwelijke panda haar jongen zelf op. De jongen blijven gemiddeld achttien maanden bij hun moeder. Een panda krijgt per keer één of twee jongen.