paintball la iasi

Informatii despre paintball in Iasi

Un aspect foarte important al jocului paintball este modul in care folosesti terenul. Cand joci in padure, ai mult mai mult spatiu decat intr-o arena sau teren paintball Iasi amenajat. In plus ai mult mai multe obiecte pe care le poti folosi petru a te ascunde si pentru a te acoperi.Asta inseamna ca in padure paintball-ul poate fi jucat pe furis si cu multa rabdare. Sa ne reamintim ca in primul joc de paintball din istorie castigatorul a fost un jucator care nu a tras nici un foc. Daca vreti sa invatati cum sa creati propriul teren de paintball, trebuie sa cunoaste-ti urmatoarele: Este un efort comercial major care cere un studiu amanuntit pentru a vedea daca ideea este viabila sau nu.

Unde gasim terenuri de paintball in Iasi?

Este un joc de supravietuire. De la acea mica discutie s-a dezvoltat rapid o industrie vasta. Actualmente a devenit un sport organizat pe echipe, cu fabricari de echipamente adiacente, terenuri pentru practicarea jocului si turnee recunoscute. Milioane de oameni (barbati si femei) de toate varstele si categoriile sociale practica paintball in peste 40 de tari. Indiferent ca sunt studenti, profesionisti sau pensionari, toti jucatorii de paintball au in comun dragostea pentru aventura si un puternic spirit competitiv. Paintball nu este violent in ciuda aparentelor pe care le poate intalni un neexperimentat. Jucatorii de paintball sunt costumati cu haine de camuflaj numai datorita faptului ca jocul se desfasoara in padure si nu trebuie sa fie vazuti de adversari.

Paintball este un sport unde barbatii, femeile, tinerii sau varstnicii pot concura de la egal la egal. Inteligenta si determinarea (vointa) reprezinta atuuri cu mult mai importante decat inaltimea, forta fizica sau caracterul. Acei jucatori care vor acorda atentie simturilor personale, care vor pune in aplicare strategii foarte bune de orientare a echipei si care vor planifica si comunica se vor impune destul de usor si rapid in fata adversarilor. In timp ce veti incerca sa capturati steagul, veti incerca sa eliminati si jucatorii adversi ajutati de arme (cu aer comprimat) numite arme paintball. Jocurile au de obicei o limita de timp de 20 pana la 60 minute, depinzand de marimea campului si de numarul de jucatori.

Iasi paintball - regulament

Inca pentru foarte multi dintre romani, conceptul de team building ramane ceva nu foarte clar definit. Cauzele acestui lucru pot fi si sunt cu siguranta multiple ele incep de la neintelegerea acestor programe pentru ca nu exista o promovarea suficienta, in mijloacele media sau in zona online, cat si pentru ca putine companii, organizatii sau echipe sportive apeleaza la acest modalitati de a intari si forma angajatii sau membrii respectivei grupari.Tinand cont de punctele prezentate in randurile de mai sus, precum si de metoda de lucru specifica fiecarei firme de team building, se poate realiza un scenariu si un program care sa aduca rezultate excelente. Beneficiile ce se vor reflecta atat asupra echipei, cat si la nivelul companiei ce alege aceste servicii, nu vor intarzia sa apara inchegarea echipei, detensionarea si relaxarea, motivarea participantilor si a echipei, ca intreg, o comunicare mai eficienta si benefica intre participanti.

Unde se poate juca paintball Iasi?

Variatiile in regulile de joc, fac paintball-ul sa fie un joc foarte flexibil. Poate fi jucat in aer liber: in padure, pe un teren amenajat sau chiar pe camp sau intr-un spatiu inchis: sala de sport, cladiri abandonate si multe altele. Pot participa de la 2 jucatori, pana la 500 intr-un singur joc. Jocul poate dura 10 minute sau mai putin, pana la 48 de ore. obiectivul unui joc poate fi sa iei ceva de la cealalta echipa, sa gasesti ceva ascuns inaintea echipei adverse, sa protejezi o persoana (VIP), sa pastrezi o pozitie, sa cuceresti o pozitie sau pur si simplu ultimul om ramas. Daca abia inveti sa joci paintball, este recomandat sa incepi cu participarea intr-un joc de rec-ball mai intai si apoi poti decide cum vei proceda in continuare, oricum orice contact cu un mediu de paintball este benefic pentru calitatile tale de jucator.

Suprafete de joc pentru paintball la Iasi

Desi este considerat ca wood-land-ul este acelasi tip de joc cu rec-ball-ul consideram ca sunt cateva diferente considerabile intre cele doua. Wood-land-ul are scenarii similare cu cele din rec-ball. Totusi in cadrul jocurilor tematice scenario games regulile sunt diferite datorita faptului ca implica un numar mult mai mare de jucatori si obiective clare. Teava unui marker este piesa prin care bila este proulsata. Suprafata din interiorul tevii trebuie sa fie cat mai neteda si cat mai bine pozitionata. Da nu, va creste forta de frecare intre teava si bila in miscare, ceea ce duce la micsorarea preciziei si a razei de foc, dar poate duce si la spargerea bilei pe teava.

Cea mai buna metoda de a invata sa joci paintball este pur si simplu sa intrii in joc si dupa ceva timp, daca insisti, calitatile tale de jucator vor creste considerabil. Daca joci intr-un mediu amenajat, arbitrii vor face un efort in plus sa te puna intr-un joc impreuna cu jucatori de acelasi calibru cu tine. Ori echipele for fi formate astfel incat amandoua sa aiba o la acelasi numar de jucatori incepatori cat si avansati. Daca abia inveti sa joci paintball, sa nu fii dezamagit daca iesi din teren acoperit de vopsea, asta se intampla de obicei. In unele circumstante personalul autorizat, sau arbitrii iti vor da informatii despre arma, tehnici de joc si diverse tactici, dar nu ezita sa pui intrebari altor jucatori mai experimentati. Exsista sute de variatii in regulile unui joc de paintball, dar pot fi impartite in doua categorii: rec-ball (paintball de recreere) si reguli de turneu. Cei mai multi oameni invata sa joaca paintball, participand in jocuri de rec-ball, altii invata privind evenimente si filmari din turnee. Inainte sa inveti sa joci paintball, ar trebui sa te familiarizezi cu echipamentul necesar pentru orice joc de paintball: markerul de paintball (numit si arma de paintball de unii), masca pentru protectia ochilor, a fetei si a urechilor, gazul sub presiune si binenteles bilele de paintball.

Atunci cand ajungeti la o baza unde se poate practica paintball, este indicat sa intrebati cate feluri de strategii se pot practica, dupa care impreuna cu prietenii sa va hotarati pentru care dintre acestea veti opta. ot la inceputul jocului veti discuta si despre numarul de bile pe care le va avea fiecare dintre voi, in functie si de durata jocului, dar si de specificul acestuia. Trebuie sa stiti ca nu este necesar sa faceti nici risipa de bile in teren, si va trebui sa trageti numai atunci cand aveti un inamic in vizor. In aceste conditii veti reusi sa reveniti la activitatile zilnice incarcati cu energie si concentrati la ceea ce urmeaza sa faceti pe viitor.

Tag: paintball la Iasi paintball Iasi teren paintball Iasi