CINEFÒRUM #PDAAADM5B

KERITY, LA CASA DELS CONTES

Kerity, la maison des contes

Any: 200

Duració: 80 minuts

País: França

Director : Dominique Monfery

Guió: Anik Leray, Alexandre Reverend

Música: Christophe Héral

Fotografia: Animation

Gènere: Animació. Fantasia Infantil / Contes

Kerity la casa de los cuentos (Trailer español)

Síntesis de la película

La família d’en Natanael se’n va a passar l’estiu a la casa de la platja de la seva tieta Eleonor, que acaba de morir , el nen i la tieta sempre havien estat molt units i ella sempre li llegia contes de fantasia. En Natanael encara no sap llegir i la seva germana sempre li fa burla perquè diu que és molt gran per no saber llegir encara.

La tieta Eleonor va deixar d’herència una cosa a cadascun dels seus dos nets, a la nena li deixa una nina i en el nen la clau de “l’habitació misteriosa”, en Natanael mai no havia entrat en aquella habitació i sempre tenia curiositat per saber que s’amagava allà. Llavors aquell dia entra a la habitació i descobreix el gran misteri de la seva tieta, però no només descobrirà el misteri sinó que caurà a sobre seu un pes molt gran, ja que a partir d’ara el nen serà el “elegit” i per tant haurà de lluitar perquè aquell misteri pugui existir durant molt i molts anys més.

Finalment, en Natanael gràcies aquest repte que se li presenta per se el “elegit” aconseguirà llegir i per tant, deixarà de veure un munt de lletres sense significat per veure un conjunt de paraules que tenen relació unes amb les altres.

Preguntes interesants per treballar a l'aula

-Que impulsa a Natanael a aprendre a llegir?

-Com canvia la relació dels dos germans del principi al final de la pel·lícula? Quin tipus de relació us a agradat més i perquè ?

-En relació amb el contingut de la pel·lícula, quin significat té la frase del final “No porque algo sea inventado, ello deja de existir”?

PEL·LÍCULES QUE EDUQUEN

Wednesday, March 12th, 9:30-11pm

Sabadell, Spain

Sabadell, CT

Autora: Marta Prats Bermejo

Amb la col·laboració de: Agrupació d'escoles de Sabadell i l'A.M.P.A de l'escola Joanot V