IMOBILIARE

Garsonierele din Bucuresti au atins un nou minim!

Pretul unei garsoniere a atins cel mai mic pret din ultimii 6 ani!

Odata cu venirea primaverii proprietarii de garsoniere din Capitala au inceput au inceput sa micsoreze preturile suficient pentru ca pretul mediu cerut sa ajunga la un nou minim. In prezent pretul minim cerut pentru o garsoniera in Bucuresti este aproximativ 33.600 euro; cel mai mic pret de la incepul crizei.
Conform analizelor bazate pe modificarile preturilor medii a tuturor tipurilor de apartamente de pe piata anterioara, se observa ca luna februarie a fost una, caractezizata de shimbari mici ale preturilor. Oscilatiile preturilor a ajuns pna la -3% in cazul apartamentelor cu 4 camere si garsonierelor iar in cazul tipurilor de locuinta cu 2 si 3 camere pretul a crescut cu 1%. Potrivit specialistilor in ultimul an, preturile au cunoscut variatii de pana la -9%.
Sfarsitul lunii februarie a acestui an a stabilit noul pret mediu de circa 33.600 euro si totodata cel mai mic de la inceputl crizei. In prezent pretul este cu 3% mai scazut fata de pretul mediu cerut de proprietari in luna ianuarie a acestui an.
Vis-a-vis de apartamentele du doua camere pretul mediu s-a micsorat cu 6% in decurs de 12 luni. Astfel pretul mediu este de 53.900 euro. Conform statisticilor intr-un interval de o luna se atinge o crestere de 1% iar in decurs de un an pretul s-a micsorat de sase ori mai mult. Pe segmentul apartamentelor cu trei camere intanlim aceeasi situatie; o crestere timida in fiecare luna si scaderi mult mai evidente pe intervalul unui an. In capitala pretul mediu cerut pentru o astfel de locuinta, la ora actuala este de 73.600 euro cu 1% mai mult fata de prima luna a acestui an. Ce trebuie sa avem in vedere este ca pentru un apartament cu trei camere in urma cu 1 an se cerea in medie 81.100 euro cu 7.500 euro mai mult fata de pretul mediu actual.