El làser espacial

El làser que canviaria el rumb de les deixalles espacials

El problema de les deixalles espacials

Al llarg del temps, l'espècie humana ha llençat milers de satel·lits per poder avançar cientifica i tecnologicament, però aquest satel·lits han sigut destruits i deixats en òrbita al voltant de la Terra a velocitats de més de 28.000km/h. Les restes de satel·lits i coets han convertit l'espai, en un abocador. La NASA estima que hi ha unes 15.500 deixalles espacials, és a dir, unes 600 tones de brossa.

Els cientifics de tot el món alerten que aquestes deixalles són extremadament perilloses, ja que poden col·lisionar amb un coet o un satel·lit i poden causar grans danys en l'estructura d'aquestes naus.

Hi ha diversos mètodes que els cientifics han presentat fins ara:

  • Cable electrodinàmic
  • Simulador per a amarres electrodinàmiques
  • Làser
  • Arpó
  • Vehicle recol·lector
  • Gel aeri

QUE ÉS EL LÀSER?

Gràcies a aquest làser, es podrien seleccionar les escombraries espacials que es volen eliminar i gràcies a impactes energètics podriem aconseguir que aquests, canviessin d'orbita. Gràcies a aquesta modificació de la trajectòria d' aquestes restes inservibles els científics aconseguirien que es precipitessin sobre l'atmosfera terrestre desintegrant-se en la caiguda, per tant, mai arribarien a impactar a la superficie terrestre. El làser serviria per destruir els objectes espacials d'entre 10 i 20 centimetres.

PROMOTORS D'AQUEST MÈTODE.

Investigadors de quatre països europeus (Espanya, Alemanya , Polònia i França ) són els principals països que aposten per aquest mètode juntament amb el Japó i la NASA, que també està treballant amb la construcció del làser, i ja ha fet proves en satèl·lits que tenen en orbita al voltant del nostre planeta. Diverses fonts, però, apunten a que aquest làser podria entrar en funcionament a partir del 2017 o 2018.

AVENTATGES I INCONVENIENTS DEL LÀSER ESPACIAL.