Wensambulance

Door Janine Verwijst

Wat houdt het in?


Nog een laatste maal het ouderlijk huis zien, naar familie toe of een dagje naar het strand. Het lijken wensen die heel eenvoudig te vervullen zijn, maar voor mensen die niet lang meer te leven hebben, is dat echt niet altijd vanzelfsprekend. WensAmbulance Brabant brengt terminaal zieke mensen nog één keer naar hun favoriete plek.Zij worden die dag begeleid door professionele vrijwilligers. De ambulances zijn uitgerust met comfortabele brancards. Ook kan een familielid met hen in de ambulance mee.


Het vervoer met de ambulance is kostenloos. Dit komt doordat zij uitsluitend met vrijwilligers werken en vele gulle giften krijgen van onder andere scholen, verenigingen, particulieren en bedrijven. Zij willen de stichting graag een hart onder de riem steken.

Eigen ervaring

Een mevrouw die ik persoonlijk ken is ernstig ziek. Zij had nog een wens en dat was om samen met haar kleinkinderen naar de dierentuin te gaan. Deze wens is in vervulling gegaan door de WensAmbulance Brabant. Zij is met de Ambulance opgehaald en zo doorgereden naar Duinrell. Hier heeft ze enorm genoten. Klik hier om de advertentie van Omroep Brabant te bekijken
Big image

Wensaanvraag

Een wens aanvragen kan via de website http://www.wensambulancebrabant.nl/. Bij de aanvraag moet men de algemene gegevens, ziektegegevens, verzorging, bezoekplaats, etc. invullen.


Voor bevestiging staat er een telefoonnummer aangegeven. Er is ook een speciaal nummer voor spoedgevallen. Dus voor mensen die binnen een korte termijn zullen komen te overlijden.

Vestigingen

WensAmbulance is een organisatie gevestigd in Noord Brabant. Zij hebben onder andere vestigingen in Eindhoven, Breda, Bergen op Zoom en Helmond.
Big image

Waarom is dit een goede stichting?

Zoals op de site al met grote letters staat aangegeven: Ieder mens heeft een laatste wens..


Ik vind dat iedereen een kans heeft om voor zijn/haar dood nog een laatste keer te kunnen doen wat diegene altijd al heeft willen doen of nog een laatste keer wil bezoeken. Prachtig vind ik hoe al deze vrijwilligers zichzelf inzetten om deze laatste wensen in vervulling in te laten gaan.