HOLOCAUSTUL

Ceea ce s-a intamplat si ce ar trebui sa nu se mai intample

Holocaustul reprezintă o pagină ruşinoasă în istoria umanităţii prin cruzimile sale inimaginabile, prin amplitudinea şi modalitatea sistematică de exterminare a unor fiinţe umane. Prevenirea repetării unei astfel de tragedii trebuie să rămână o preocupare majoră a întregii comunităţi internaţionale.

  • Nu trebuie să uităm nicicând faptul că drepturile omului, mai ales cel la viaţă, sunt nederogabile, că ura îndreptată împotriva unui grup ai cărui membri au fost consideraţi duşmani de către o ideologie bolnavă, se poate îndrepta, oricând, împotriva oricui.
  • Nu trebuie să aşteptăm ca numărul victimelor intoleranţei să atingă proporţii dramatice pentru a reacţiona.
"Insa mai rau este faptul ca ceea ce a provocat Holocaustul inca ne inconjoara, anume ideile preconcepute si respingerea sau frica de cineva care este diferit, care nu este 'de-al nostru''

Da-ti mai departe mesajul ca Holocaustul a fost parte din historia noastra , dar nu se va repeta..

Azi avem o zi in care ne amintim de ei , 27 Ianuarie , este ziua in care cei ''slabi au fost salvati''...ziua in care ne amintim ca ei ''erau multi'' dar totusi au suferit caci ceilalti ''erau mai puternici''...

Amintitiva : daca cineva e diferit nu inseamna ca trebuie sa dispara , toti suntem diferiti unul de celalt si asta ne face sa fim unici ...deci , ce rost are sa omoram o persoana doar pentru ca este diferita,bolnava, sau de alta culoare?

Da-ti mai departe si nu va temeti , CEEA CE S-A INTAMPLAT SI CE AR TREBUI SA NU SE MAI INTAMPLE nu se va mai repeta daca toti vrem si gandim asta ;)

Big image