Kinderopvang Op Stoom

kwaliteit in kaart brengen

kwaliteit

Kwaliteit en service zijn belangrijke kenmerken van Op Stoom zodat ouders hun kinderen met een gerust hart achterlaten bij de medewerkers. We bieden liefdevolle zorg en inspiratie aan kinderen. Op Stoom stelt het kind en de ouder centraal. We streven naar een compleet opvangpakket voor ouders om zoveel mogelijk aan alle ouderwensen tegemoet te komen. Voor personeel biedt Op Stoom een inspirerende werkomgeving aan. We hopen dan ook dat medewerkers het naar hun zin hebben bij ons.

pedagogische visie

Op Stoom werkt aan de hand van de pedagogische doelen die in de wet kinderopvang omschreven staan. Dat staat in de wet omschreven als emotionele veiligheid bieden aan kinderen, persoonlijke en sociale ontwikkeling stimuleren en kinderen normen en waarden meegeven.

Onze pedagogisch medewerkers zijn lief voor kinderen en hebben eindeloos geduld zodat kinderen zich fijn voelen en in hun eigen tempo de dingen kunnen doen. Er is altijd tijd voor een knuffel en een fijn gesprekje.

Er wordt gewerkt met een vast dagprogramma, waarin veel variatie zit in aanbod. Spelenderwijs krijgen kinderen allerlei verschillende activiteiten aangeboden. We bieden uitdagende materialen, die kinderen prikkelen om mee aan de slag te gaan en op allerlei gebieden te ontwikkelen.

Baby’s hebben liefdevolle zorg en aandacht nodig. Tijdens de zorgmomenten nemen we de tijd om gezellig met de kleintjes te praten. We spelen met de voetjes, doen kiekeboespelletjes, kijken en lachen samen. We vatten alles wat het baby’tje ziet in woorden. En ook de kleintjes spelen met taal. Ze pruttelen en ‘kletsen’ wat af. Gedurende de dag is er volop tijd voor de allerkleinsten. Baby’s hebben vrijheid nodig om zich te kunnen bewegen. De motorische ontwikkeling in de eerste maanden gaat zo snel. Bij ons krijgen baby'tje letterlijk alle ruimte want we gebruiken bijna geen wippertjes en dat is niet voor niks. Voor een gezonde ontwikkeling van de baby is het goed om kinderen zelf te laten oefenen met hun lijfje en dat kan niet in een wippertje.

reizigers op de groep

Er worden allerlei leuke activiteiten aangeboden door de vaste pedagogisch medewerkers. Daarnaast komen de reizigers van Op Stoom langs, zoals de dansjuf, de kok of de sportleraar die bijzondere activiteiten aanbieden. Kinderen mogen meedoen als ze dat willen. Dat is meestal wel het geval want de reizigers worden met veel enthousiasme door de kinderen onthaald.

welbevinden en oudergesprekken

Een maal per jaar worden ouders uitgenodigd om met een van de pedagogisch medewerkers in gesprek te gaan over hoe het met hun kindje gaat. De pedagogisch medewerkers bereiden dit voor door van elk kindje een observatielijst in te vullen; deze methode heet ‘Welbevinden’. Hierbij kijken we naar hoe het kindje zich voelt bij Op Stoom en naar de verschillende ontwikkelingsgebieden en hoe het gaat hierin. Dit vindt jaarlijks plaats rond de verjaardag van het kindje. U krijgt het observatieverslag mee naar huis.

Ouders kunnen natuurlijk te allen tijde een gesprek aanvragen met een van de pedagogisch medewerkers als meer informatie gewenst is. Zij maken hier graag tijd voor.

warme maaltijd

Voor kinderen die laat opgehaald worden of niet thuis meer kunnen eten omdat daar geen tijd voor is. Is er elke dag een warme maaltijd. Om kwart voor 5 gaan de kinderen die gaan eten naar een andere groep en daar hebben 2 hulpkrachten voor het eten gezorgd. De 2 hulpkrachten blijven bij de kinderen en helpen ze met eten. Het is vanaf 1 jaar tot 12 jaar. De kinderen vanaf 3 jaar eten boven en dan eten ze zelf er is wel begeleiding bij. De kinderen onder de 3 jaar worden geholpen bij het eten.