Aarhus

Det hoarste sted i Danmark

Fakta om Aarhus

Fakta om Aarhus

Aarhus blev grundlagt i år 750. det er Danmarks anden største by med sine

250.000 indbyggere. At stave århus med å blev i 1948 den officielle stave måde.

Big image

L.O.C Aarhus hoarste rapper

Liam Nygaard O’Conner (L.O.C)
Han blev født 10 juli 1979 Aarhus –V
Hans Far var lastbilchauffør og moren arbejdede i en boghandel, men er senere blevet healer. L.O.C. er opvokset i det vestlige Aarhus. Han var først gift med skuespilleren Julie Ølgaard ved et hemmeligt bryllup i Las Vegas i USA.
L.O.C. var i 2011 dommer i TV2s reality musikkonkurrence Voice Danmarks Største Stemme, hvor Kim Wagner, der blev coachet af L.O.C., vandt. Han medvirkede også i anden sæson i 2012. L.O.C. har siden 2008 dannet par med skuespilleren og tv-værten Christiane Schaumbrug-Müller og den 22. december 2012 blev de gift på Valdemars Slot.

ARoS

ARoS blev grundlagt i 1859. ARoS, Aarhus kunstmuseum ligger på Aros allé 2.

Det er Nordeuropas største kunst museum, men sine 17.700 kvadrat meter.

Man kan opleve både den danske guld alder og til den internationale nutidskunst

Museet, er skabt af schmidt hammer lassen. Udover Olafur Eliassons ”Your rainbow panorama” er ARoS kendt for den cirka 4 1/2 meter høje Skulptur Boy skabt af Ron Mueck.

Der er også en ”ARoS Junior” Der kan børn og unge, hvor man kan arbejde kreativ med kunst og samtidig blive klogere på kunsten.

De kendte fra Aarhus

Anne linnet er født og opvokset i Aarhus. hun har spillet musik næsten hele sit liv. hun startede at spille klaver som 5 årig. hun har fem børn, men har været sammen med både kvinder og mænd.

Joakim Olsen kommer også fra Århus. han har vundet mange medaljer i kuglestødning både indendørs og udendørs.

Thomas helmig kommer selvfølgelig også fra Århus. han begyndte at interessere sig for musik da hans forældre blev skilt. han startede et band i fjerde klasse hvor deres forbillede var gasolin. han droppede ud af gymnasiet og lavede støtte sagen Afrika. så blev han spottet af et pladeselskab og der begyndte han karriere.