Blommande ö, Kinnekulle & Cotswolds

Nyhetsbrev mars 2013

Trädgårdsvän!

Här är mars månads nyhetsbrev från Trädgårdsturisten!


Välkommen också alla nya prenumeranter.


En mer vårlik säsong närmar sig SAKTA men säkert, och jag gissar att många har fönstren fulla med förkultiverade frön som letar sig upp mot ljuset. Själv köper jag snittblommor och placerar överallt inomhus. Jag skissar också på hur min egna trädgårds "långa rabatt" ska göras om i sommar. Dessutom funderar jag över vilka nya trädgårdar jag vill besöka 2013, trädgårdspärlor som jag är nyfiken på.


Jag ser också fram emot trädgårdsmässan Nordiska trädgårdar på Stockholmsmässan i Älvsjö, den 11-14 april. Trädgårdsturisten och fru Pomerans som är trädgårdsmästare, vi har tillsammans (med 14 andra trädgårdsvänner) fått i uppdrag att 'göra en balkong'; inte större än 10 kvadratmeter, och det kräver minsann mycket tankearbete när man ska begränsa sina idéer till denna lilla yta. I tanken fungerar bilden av hur det ska se ut, men hur det blir i verkligheten? En riktig utmaning helt enkelt!

Balkongen har rubriken: Kardinalens fest i renässans-trädgården. Vi drömmer oss tillbaka i tiden, 500 år och till Italien (se bild)


Kom och titta på trädgårdsmässan, och rösta på den balkong du tycker bäst om.


Här nedan är några resor och utflykter som är aktuella under 2013! Anmäl gärna preliminärt intresse om du är nyfiken på att ev. följa med, och vill läsa ett detaljerat program när det blir klart.


Trädgårdsresorna till Chelsea flower show och besök i engelska trädgårdar i slutet av maj, är fullbokade förutom ett återbud, en plats kvar på resan, i enkelrum 25-28 maj 2013. Läs mer på hemsidan här.


Längtar-efter-våren-hälsning


Ann Larås

Trädgårdsturisten