Malala fonds

malala.org

De organisatie

Het Malala fonds zet zich in om alle kinderen (met name meisjes) een goede opleiding en daarmee een betere toekomst te bieden. De organisatie werkt weer samen met kleinere organisaties die zich inzetten voor meisjes in landen waar de positie van de vrouw slecht is. Deze organisatie is een particuliere organisatie en ontvangt geld via donaties.

Wat wil het Malala fonds bereiken ?

Het Malala fonds houdt zich vooral bezig met millennium doel 2 (alle kinderen naar school). De organisatie heeft namelijk als doel dat alle kinderen, 12 jaar lang, gratis (hoge kwaliteit) onderwijs krijgen. Dit is een goede doelstelling aangezien er ook andere millenniumdoelen volbracht kunnen worden als (in dit geval) alle meisjes 12 jaar onderwijs zouden krijgen.


Als alle meisjes op de wereld 12 jaar onderwijs zou krijgen dan:

  1. Neemt het percentage kinderhuwelijken met 64% af (millenniumdoel 3/5)
  2. Wordt het percentage kindersterfte met 49% teruggedrongen (millenniumdoel 4)
  3. Het aantal tienermoeders neemt met 59% af (millenniumdoel 3)


Het Malala fonds is (o.a.) betrokken bij:


  1. Meisjes die bedreigt/gegijzeld worden door Boko Haram (Nigeria)
  2. Meisjes in gebieden onder terreur van de Taliban (Pakistan)
  3. Meisjes in vluchtelingen kampen (Jordanië & Libanon)

Behaalde successen

  • Op 27 mei 2015 hebben wereldleiders afgesproken vóór 2030 12 jaar lang gratis onderwijs te bieden aan alle kinderen over de hele wereld.
  • Tientallen meisjes in Pakistan zijn door initiatieven van het Malala fonds naar school gestuurd.
  • Heeft zich ingezet om voor 300.000 Syrische vluchtelingen (kinderen) onderwijs en voedsel te bieden.
  • 2.000.000 mensen aangespoord over de hele wereld om de petitie van het Malala fonds te ondertekenen en daarbij te steunen.
Malala Announces Malala Fund First Grant

Beargumenteerde mening over het Malala fonds

Wat er zo goed is aan het Malala fonds is dat het niet een doorsnee organisatie is, maar een organisatie met een achtergrondverhaal. Wat Malala allemaal meegemaakt heeft is erg inspirerend, het is vooral heel indrukwekkend hoe zij op 17 jarige leeftijd zoveel mensen op positieve wijze weet te beïnvloeden. Malala heeft met haar vader in een relatief korte tijd grote veranderingen gemaakt. Ze heeft zelfs al een Nobelprijs voor de vrede verdiend voor haar inzet.