Gorilla

oostelijke Gorillla's

  • Gorilla's zijn de grootste apen. Volgens de nieuwste opvattingen verschillen de gorilla's in het westelijke deel van hun verspreidingsgebied zoveel van die in het oosteliijk deel

soorten Gorilla's

  • Gorilla zijn de grootste apen van alle apensoorten.
  • er zijn oostelijke Gorilla's en westelijke Gorilla's.
  • en Berggorilla's en leven in het oerwoud.
  • Gorilla's zijn de grootste apen. Volgens de meest recente opvattingen verschillen de gorilla's in het westelijke deel van hun verspreidingsgebied zoveel van die in het oostelijk deel dat ze als twee aparte soorten beschouwd mogen worden. De westelijke gorilla leeft in de warme laagland-regenwouden in het Congo-bekken. Ze hebben dan ook een minder dichte vacht dan de berggorilla (een ondersoort van de oostelijke gorilla).

westelijke Gorilla's

  • WetenschappelijkGorilla beringei

    Engelseastern gorilla

    VerspreidingMidden-Afrika

    Biotoopregenwoud (bergnevelwoud en laagland)

    Voedselplanten

    Leeftijdtot 40 jaar

    Lengte1,7 m (mannetje), 1,4 m (vrouwtje)

    Gewicht180 kg (mannetje), 90 kg (vrouwtje)

    Onderverdeling2 ondersoorten (berggorilla en oostelijke laaglandgorilla)

    Statusbedreigd

Big image