Leadership development

Leidinggeven - Floor Hibma - Sanne Twijnstra - Tessa Faber

Wat is leadership development (leiderschaps ontwikkeling)?

Leadership development is een manier om jezelf als leidinggevende te ontwikkelen in het leidinggeven, door middel van 4 oefeningen.

- Stuuroefening

- Coachoefening

- Oefening van het inspirerende gesprek

- Oefening, de onomkeerbare ingreep

Stuuroefening

Door middel van de stuuroefening help je je werknemers een bepaalde richting in te gaan. Je stuurt ze door vragen te stellen, en door tips te geven. Je helpt de werknemer op weg.

Coachoefening

Deze oefening richt zich op het leren van de werknemer. Je biedt een luisterend oor. Je luistert naar inhoudelijk, emotioneel, en de wilsrichting van de werknemer. Je stelt geen vragen. Door eigen inzicht moet de werknemer zijn eerstvolgende leerstap ontdekken.

Oefening van het inspirerende gesprek

De leidinggevende geeft de visie over en de werknemer luisteren naar die visie en kunnen die visie karakteriseren. Dit betekent dat ook de werknemer invloed heeft op de visies van de leidinggevende, door bijvoorbeeld tips te geven.

Oefening, de onomkeerbare ingreep

De leidinggevende gaat een confronterend gesprek aan met de werknemer. Het gaat hier om het stellen van een grens, het doorbreken van een patroon, het stoppen van een opgave. De leidinggevende moet bij zijn standpunt blijven, ook als de werknemer probeert onder deze ingreep uit te komen.