Elliott and Associates

Elliott and Associates Strategic Investor Review Europe Tokyo Paris Asia: Top 10 tips för investerare presentation kan du ta till banken

Tri-länen har aldrig sett en så robust miljö för startups.


Som spänner över flera branscher, allt från mjukvara och clean tech, livsmedel och nyrestaurang koncept, massor av innovativa nystartade företag i regionen gör buller —och blomstrande. De söker också en viktig ingrediens för framgång: finansiering.


Enligt de senaste rapportering i Business Times sedan 2010, har tri-countyentreprenörer tog minst 6,3 miljoner dollar genom crowdfunding webbplatser kickenoch Indiegogo. Bara i år har projekt i regionen tagit upp mer än $900.000.


Los Angeles Tech kusten änglar, den största ängel-investerare-gruppen i USA, harfinansierat drygt 200 södra Kalifornien Startup sedan 1997 till ett belopp av $120miljoner. Och värderingar för andra lokala företag, såsom Ventura The Trade skrivbord($20 miljoner) och Carpinteria's Procore ($15 miljoner), har säkrat stora cashinjektioner under de senaste månaderna från Kaliforniens mest respekteraderiskkapitalbolag.


Finansieringen är riklig, är att få finansiering fortfarande utmanande. Baserat på minerfarenhet se företagarnas investeringar campingtomter på Tech kusten änglar,Maverick änglar och Ventura Ventures Technology Center möten, jag har lärt migmycket om som företagare och företag få finansiering, och vilka som inte.


Här är 10 värdefulla delar av investerare presentation råd som alla företagare kan använda för att öka sina chanser att säkra finansiering:


1) ta med flera kopior av din affärsplan. Din affärsplan ska omfatta en executive summary och flera år prognoser, och välskriven, logiskt organiserade och professionellt förpackad. En mödosam förberedelse kommer att utbilda både investerare och entreprenör.


2) få tränas tid. Identifiera och använda en coach för att förbereda dig att utföra och tala som en polerad professionell verksamhet. Kontrollera din presentation utspelar sig i en sammanhängande sekvens. Utstrålar passion och entusiasm, men inte gå överbord. Insiktsfulla investerare investera i jockey, inte hästen. Också, och handla delen.


3) har en komplett ledningsgruppen. Även om ditt lag kommer att förändras i framtiden, vill smarta investerare se att du har talang för att anställa och forma en samverkande grupp av chefer.


4) sticka med fakta. Levererar lätt att förstå, realistiska proforma prognoser jordad i forskning och data. Identifiera, men inte slam, dina konkurrenter. Och om du turen att redan ha försäljning, Visa upp resultatet — i stort sätt.


5) alltför förberedas. Utveckla och repetera tydliga, väl ledade svar på både lätt och svårt du sannolikt kommer att bli tillfrågad. Det kommer att löna sig i slutändan.


6) repetera som om du ska klassificeras. Precis som du utvärderades i skolan, kommer att investerare gradera din prestanda och förtroende, samt lönsamheten för din affärsplan, modell och koncept. Så förbereda därefter. Investerare kommer bara tillbaka ditt företag om prestanda är realistiska, professionell och begriplig.


7) vara ödmjuka och bibehålla ögonkontakt. Alltid förbli ödmjuka och vara medveten om alla potentiella arrogans du kan projicera. Att upprätthålla konsekvent ögonkontakt visar tillit, förtroende och ärlighet. Erfarna investerare ser många erbjudanden dagligen, och även om de kan sport grå hår (eller ingen alls), de är väl medvetna om fallgroparna och de senaste och bästa musfällor på marknaden.


8) vara autentiska och personlig. Även om detta är en företagspresentation, inte vara rädd att visa upp din personlighet och sant själv. Investerare gillar och uppskattar äkthet – och lite humor, så länge det är lämpligt.


9) inte vara defensiva. Om en investerare grillar du om ett svårt ämne, svara ärligt och respektfullt. Även snabbspola framåt 10 till 15 år, och svara på frågan som om du investera din personliga kapital i den här branschen.


10) vara nådig, respektfull och uppskattande. Oavsett resultatet, verkligen uttrycka uppskattning och tacksamhet för investerarens tid och övervägande. Ingen gillar en skadeglada vinnare eller en öm förlorare. Även om du får avslag den här gången, kan en investerare ändra sitt sinne på vägen och fortfarande investera i ditt företag.


Säkra finansiering i nuvarande företagsklimat är svårt nog. Om du har kommit här långt – och det har förmodligen varit långt — det sista du vill göra är att göra en kritisk misstag under presentationen investerare som dödar chansen att tjäna en del. När en sådan gyllene tillfälle presenterar sig själv, dra nytta av det och följa de ovannämnda förslag att öka din sannolikheten för framgång.