Les deixalles espacials

Làser

Quin es el problema?

Les deixalles espacials són un problema cada vegada més greu ja que cada vegada n'hi ha més. Aquestes deixalles són uns 500.000 objectes que estan a l'orbita terrestre, entre ells uns 20.000 són més grans que una pilota de beisbol. El problema es que aquests objectes van a uns 28.000 quilometres per hora i si xocan contra algun contra algun satelit o alguna cosa d'aquest estil pot provocar grans danys.

Com hu podem eliminar?

Hi han diferents metodes pero el que jo he escollit és el de feru amb un làser.

El metode consisteix que amb un laser disparat dese la terra destruis els trossos de deixalla d'entre 1 a 20 centrimetres. Els quals començarien a ser absorvits per l'atmosfera.

avantatges i inconvenients

Aquest metode té varias avantatges i inconvenients.

Avantatges: Els avantatges més importants són que aquest metode és pot dü a terme des de la terra. Tambe un altre avantatge es que el metode es relativament fàcil.

Inconvenients: L'inconvenient més important és que sino te un objectiu molt gran sera molt dificil saber a on apunta el laser i podria donar-li a un satel·lit o a algun objectiu no desitjat. El suposat alt cost d'aquest.

Big image

Qui promociona i administra aquest metode?

Un dels desenvolupaments d'aquest projecte i per tant un promotor es EOS.

També el govern Australià va posar de les seva part amb 13,7M d'euros. Pero la iniciativa pricipal es de la RSAA (Escola d'Investigació i Astronomía i Astrofísica de la Unió Australiana).

Big image