Våren är här nu!

Trädgårdsturistens nyhetsbrev april / 2013

Hej alla trädgårdsvänner och nya kontakter!

Här är april månads nyhetsbrev från Trädgårdsturisten!


Våren är på gång nu, fåglarna kvittrar, katten är lycklig och insekterna kryper ur sina gömmen. Men framförallt; det går äntligen att gräva i jorden!


Välkommen till Trädgårdsturistens blommande värld med vackra berikande upplevelser.


Här är de trädgårdsresor och utflykter som är på gång i år genom Trädgårdsturisten!


ENGLAND OCH SKÄRGÅRDEN: I år går Trädgårdsturistens resor med grupper till Chelsea flower show i England, i maj månad (fullbokad). I slutet av juni reser vi till en klipp-ö i Stockholms skärgård den 24 juni (måndag efter midsommarhelgen). Många!! har anmält sig, det har blivit fullbokat (sedan det här nyhetsbrevet kom ut i förra veckan). Men visar du intresse, så kan det bli en ny utflykt dit, senare i år eller 2014.


VÄSTERGÖTLAND: Dags att boka! En helg med guldkant. Den 17-18 augusti reser vi från Stockholm/Mälardalen till trädgårdar på Kinnekulle, bla Hannu Sarenströms privata trädgård, där vi strosar runt i den kreativa trädgården och bjuds på god lunch, ett riktigt "sommarkalas" (som är titeln på Hannus bok från 2012). Samma helg besöker vi Gunillaberg, blomsterkonstnären Tage Andersens herrgård, belägen i en småländsk glänta. Hans nybyggda Orangeri ska bli spännande att se! Vinprovning ingår i denna resa hos VinContoret, på Vulcanön väster om Vättern där vi också övernattar på Tidaholms stadshotell. Allt ingår! Pris: 4200:- pp för del i dubbelrum. Enkelrumstillägg: 200:-. Ni som redan anmält intresse får ett komplett program nu i maj månad. En extra bonus som är värd att nämna sist men inte minst, det är att vi åker förbi en fin mindre plantskola på vägen hem, med perenner av hög kvalitet och "Sveriges kanske lägsta priser".


COTSWOLDS, ENGLAND: Dags att boka! Tidig höst, den 5-9 september reser vi till hjärtat av England, Cotswolds som är känd för sina pittoreska byar, rikblommande och charmiga arts- and crafts-trädgårdar. Under de fem dagarna hinner vi också besöka slottet där den brittiska tv-serien Downton Abbey spelas in och självklart blir det pub-besök och möjlighet att strosa runt på egen hand i de genuina byarna. Vi bor charmigt och lantligt, med mycket god, hög standard och äter självklart gott. Pris: 12900:- (det mesta ingår under 5 dagar, men ej flyg). Tidningen M, har nämnt resan i en artikel i nr 6.


I slutet av september är jag ciceron på en resa till Toscanas trädgårdar, Italien, tillsammans med Peter Englander (Trädgårdstoppen och Apotekarns trädgård) i ett samarbete med Allt om Trädgård och Tema Toscana.


Anmäl gärna preliminärt intresse för en trädgårdsupplevelse, så skickar jag detaljer och reseprogram.


Det är mycket att se fram emot, blåsippetider, små och stora vårlökar, hägg och syren om en månad kanske, och möjligtvis en utflykt eller resa på försommaren eller hösten till trädgårdar i Sverige eller utomlands...kanske ses vi!


/Ann Larås, Den passionerade trädgårdsturisten.


Hemsidan: Resan till Cotswolds trädgårdar, sept 2013.

Hemsidan: Anmäl preliminärt intresse för en resa här!


Bloggen: Våren i Paris här!

Bloggen: En bildkavalkad, massa foton från Nordiska trädgårdar!

Bloggen: Att bygga en balkong för Nordiska trädgårdar!


Om du inte längre vill ha nyhetsbrev från Trädgårdsturisten, skriv "avboka" i rubrikraden och skicka till kontakt@tradgardsturisten.se. Inget annat behövs. Datorn tar bort.