Syndroom van Lennox Gastaut

"er zijn geen beperkingen alleen maar mogelijkheden"

wat is het lennox gastaut syndroom?

het syndroom van lennox-gastaut is een epilepsie syndroom bij jonge kinderen wat gekenmerkt wordt door verschillende soorten epilepsie aanvallen in combinatie met een ernstige ontwikkelingsachterstand en typische EEG- afwijkingen.

Hoe vaak komt het syndroom voor?

het syndroom van lennox gastaut wordt jaarlijks bij 1 op de 50.000 kinderen ontdekt, het is dus een heel zeldzaam syndroom.

Wat zijn de kenmerken van het syndroom?

Tonische aanvallen:dit zijn epilepsie aanvallen waarbij de spieren van het lichaam van een kind plotseling verstijven, hierdoor vallen ze vaak als een plank om en kunnen zich verwonden. wanneer de keelspier mee doet kan een kind gillen bij de aanval.Atone aanvallen:dit zijn korte aanvalletjes die maar een paar secondes duren waarbij de spieren totaal verslappen, meestal staan ze na de aanval meteen weer op tenzij ze zich verwond hebben.Myoclonieën:Dit is een aanval waarbij het kind een schok krijgt door beide armen tegelijk.ze hebben vaak een ontwikkelingsachterstand en gedragsproblemen

Over mijn cliënt op stage, met het syndroom van Lennox Gastaut.

Wim Lefferts is geboren op 10 juni 1998 geboren na een wat ze noemen zware bevalling in het toenmalige MCL Noord. Wim had en heb een grote bruine vlek op zijn hoofd en toen hij 3 maand oud was kwamen er steeds meer vlekken bij, daardoor dachten ze dat hij de ziekte von Recklinghausen had. Dit bleek achteraf na jaren gelukkig niet zo te zijn. Rond mijn 2e verjaardag kreeg Wim epilepsie en alles wat ik kon was ik ineens weer kwijt, Hij moest veel dingen steeds opnieuw leren. Eerst begonnen ze met het standaard medicijn depakine maar daar reageerde ik averechts op. Toen na nog een 2e medicijn lamictal en een combinatie van die twee werd mijn epi MIE (moeilijk instelbare epilepsie) genoemd, en in 2003 hoorden heit en mem dus dat het (LGS) het syndroom van Lennox-Gastaut was. Wim zit aan het ketogeen dieet dit verminderd de aanvallen die hij heeft.