4 C's Marketing

Elma Breeuwsma & Nadine Boorsma

Customer Solution

Dit gaat over de meerwaarde van het product van de klant. Er wordt gedacht vanuit de consument: waarom is dit product of deze dienst een oplossing voor de consument? De Unique Selling Points (USP’s) zijn hierbij veelzeggend, maar wel vanuit consumentenvisie. Een productvoordeel is namelijk pas een verkoopargument als het op de bewuste consument van toepassing is.
GE Customers at Lewistown Customer Solutions Center

Cost to Costumer

Dit draait in eerste instantie om de vraag hoeveel een product mag kosten voor de klant. vindt hij het belangrijk dat het product snel in huis is, dan mag het misschien wel iets duurder zijn. Daarnaast heeft het te maken met kortingen en of de klant moeite heeft om het product aan te schaffen. ook gaat het over milieubelasting.
Customer Acquisition Cost

Convenience

Dit heeft te maken met het gemak van de klant. Ook hoort de P van personeel bij convenience. het heeft ook te maken met het koopmoment van de klant. De klanten kopen het op een makkelijke manier, door via internet dingen te bestellen. Hierdoor moeten de aanbieders hun site goed en netjes op orde hebben.
Supermarket Psychology - Entrances, layout and shelving

Communication

communicatie is alles wat een organisatie doet om zichzelf of haar producten onder de aandacht te brengen, met als doel het positief beïnvloeden van de omzet. Ook speelt de communicatie met de klant een grote rol. Het heeft ook te maken met de P van presentatie.
Marketing communications : the constituent tools

Samengevat

Nog even kort de verschuiving in de marketingmix:
  • Product wordt consumentenoplossing.
  • Prijs wordt kosten voor de consument.
  • Plaats wordt gemak van de klant.
  • Promotie wordt communicatie.