PoetsGekte

gemaakt door : Bara Bartelova

Wat is het ?

Katten zijn zeer zindelijke dieren. Ze poetsen en likken hun vacht vaak wel een paar uur per dag. Helaas zijn er ook katten die het met het schoonmaken overdrijven. Als je kale of zelfs bloederige plekken in de vacht ontdekt, moet je snel handelen.

Hoe te behandelen.

Een verhuizing, verbouwing of andere ingrijpende verandering in huis betekent voor de kat meer stress. Geef de kat de tijd om aan de situatie te wennen, speel vaak met hem en verwen hem extra. Juist het spelen is een goede manier om stress te verminderen.


Vaak komt het te veel likken in huis waar meer katten in wonen. Gewoonlijk zoeken de katten zelf uit wie het voor het zeggen heeft, maar soms is één van de katten erg gevoelig. Je kunt de situatie oplossen door meer aandacht aan dit dier te besteden.
Soms willen katten ons met de lelijke kale plekken op hun lichaam alleen maar mededelen dat ze zich vervelen. Dan helpt alleen maar spelen, meer aandacht en veel aaien of een tweede kat die de eerste kat misschien over zijn verveling heen kan helpen.

Waar komt het vandaan ?

De drang om zich constant te wassen, wordt ook wel excessief likken genoemd. Het likken is bij katten die dit hebben een soort verslaving geworden. Er zijn verschillende oorzaken, maar eerst moet de dierenarts onderzoeken of het euvel niet door parasieten wordt veroorzaakt of dat er misschien sprake is van een voedselallergie.


vaak is het een geval van stress als ze teveel stress hebben en kunnen het dan niet anders kwijt dan gaan ze zich zelf likken en uiteindelijk verslaafd aanrakenen als de stress dan weg is blijft het likken van zich zelf wel.

My Cat grooming itself [HD]

vragen...

1. wat is het

2. wat veroorzaakt het

3. hoe komt het

4. hoe voor kom je het

5. wat is stress