Tallers Monogràfics música-moviment

Divendres 8 de Juliol de 2022

PRESENCIAL O STREAMING - TU TRIES!

Sessions pràctiques d'iniciació a la música i a la Dansa

Us proposem

Un dia intensiu de tallers amb els autors dels materials didàctics de música i moviment publicats per Bellaterra Música Ed. i altres mestres col.laboradors.


Són sessions pràctiques d'iniciació a la música i a la dansa. Propostes al voltant d'un tema monogràfic que tenen com a objectiu oferir als mestres eines i recursos per a organitzar la seva classe. Tallers pensats per a despertar les idees, que us inspirin, us facilitin i us enriqueixin la programació del curs.


Enguany, us proposem 4 Tallers (presencials o online) i 1 Sessió de Música en família i 1 Punt de Trobada (Schowcase) per educadors de 0 a 8 anys, on compartirem diferents maneres de construir una sessió didàctica a partir d'una història i com, a través de les músiques que acompanyen a aquesta història, podem despertar la imaginació i la creativitat dels nostres alumnes, integrar les diferents emocions, afavorir l'expressivitat individual/col.lectiva i cohesionar el grup.


Els materials i les músiques que us proposem són el resultat del treball d'investigació d'un equip de mestres especialistes en música i dansa amb grups de nens/es- adults, avis/avies de diferents edats que assisteixen regularment a classe.


ADREÇAT A: Mestres de llars d'infants, d’educació infantil i primària, mestres d’escola de música i de dansa, musics, ballarins, educadors socials i persones interessades.

TALLERS

9:00 Recepció dels participants i Presentació del curs


TALLER 1

9:30 a 11:00

LA FIESTA DE DISFRACES!- A càrrec d'Ana Quilez

Us presentem uns materials pràctics d’iniciació a la música i moviment per a docents.

Son composicions originals pensades per a desenvolupar l'expressió corporal, el sentit rítmic i l'escolta activa.

En aquest taller la seva autora, Ana Quilez, ens explicarà diferents activitats per a fer amb aquestes músiques. Activitats de moviment i joc simbòlic que ajuden a identificar-se amb la música afavoreixen la comprensió dels diferents continguts.

Presentarà també a partir de les músiques com ella utilitza diferents personatges per estimular la fantasia i la creativitat dels nens des de la primera infància i fins al final de l'etapa superior d'educació primària.

A part, aquesta proposta inclou també diferents partitures per a fer música amb instruments de placa.

Sens dubte una llibre molt interessant i plè d'idees per a utilitzar en contextos molt diferents i adaptables segons les edats i nivells.TALLER 2

11:15 a 12:45

LA MÀGIA DEL NAPBUF AL BOSC - A càrrec Meritxell Balada

Us presentem una proposta que Meritxell Balada ha desenvolupat a partir d'aquest llibre d'activitats de música i moviment.

És un material que inclou músiques, cançons i diferents propostes didàctiques de música y moviment. Són propostes pensades per a treballar una història a l’aula a través de la música, la cançó, el joc simbòlic i el moviment. El tema que vincula tota la història és la màgia del bosc i els valors del contacte amb la natura.

Encara que es poden utilitzar els materials de manera independent, aquestes propostes complementen el conte Nap Buf explicat per Bellaterra Música Ed


TALLER 3

13:00 a 14:30

VIATGE A L'ESPAI - A càrrec de Marta Canellas

Viatge a l’espai és un llibre de materials didàctics que acompanyen i complementen els poemes i les cançons del llibre Aquest nen està a la Lluna! A través de la música i el moviment es treballen diferents temes musicals i corporals per despertar la imaginació, que és el valor principal del llibre.

Son músiques i cançons originals de Marta Canellas amb arranjaments de Gregori Ferrer, pensades per despertar la imaginació i treballar vivencialment diferents conceptes musicals. Un conjunt de cançons i d’activitats de moviment i joc simbòlic pensades per afavorir la consciencia corporal i la sensibilitat musical. Un munt de personatges i planetes imaginaris que volen ser un estímul per despertar la fantasia i la creativitat dels més petits des de l’etapa infantil fins a cicle mitjà de primària.


TALLER 4

16:00 a 17:00

ELS TRESORS D'EN PAU - A càrrec de Júlia Pérez

El Pauet surt a jugar als voltants de casa seva i descobreix els petits grans tresors que l’envolten. Aquest és el fil conductor d’una sessió en la qual presentarem un repertori de cançons i activitats per treballar amb els més menuts l’escolta activa, la sensibilitat musical i l’alegria del joc i la descoberta. Tot això inspirat en la figura de Pau Casals i en els sons del violoncel com a protagonistes.

SESSIÓ DE MÚSICA EN FAMÍLIA

17:00 a 18:00

ELS TRESORS D'EN PAU! - A càrrec de Júlia Pérez i Marta Canellas


Us proposem una sessió de música en familia amb nens de 1 a 5 anys on veureu com les autores apliquen aquestes propostes amb les families.


*Aquesta activitat està pensada per a públic familiar. Tots els inscrits al curs hi poden assitir gratuïtament. Heu d'indicar al full d'inscripció si hi assistireu i en cas afirmatiu si ho fareu com a observadors o amb la vostra família.SHOWCASE - PUNT DE TROBADA

18:15 a 19:15

ESCOLARS: Presentació de les propostes per escoles de Bellaterra Música pel proper curs

- Vols venir amb els teus alumnes a gaudir d'una sessió de música a El Musical?

- Prefereixes que us visitem a la vostra escola?

Aquí us presentarem les propostes que hem pensat de música amb les escoles d'Educació Infantil i Primària pel proper curs.

Mostra les teves idees!


- Vols explicar la teva experiència? 3 experiències al voltant dels materials.

Si ets mestre, has utilitzat aquests materials a la classe i t'agradaria explicar la teva experiència, inscriu-te. Entre els inscrits sel.leccionarem 3 propostes. Cada un tindrà 10 minuts per explicar la seva experiència.

Gràcies per participar!


- SORTEIG

Entre tots els participants sortejarem 5 contes o llibres dels publicats per Bellaterra Música Ed. T'animes?

PREUS I INSCRIPCIONS

PRESENCIAL O ONLINE

Preu tot el dia: 64 Euros

Preu 1 sessió o taller: 20 Euros


- places limitades segons ordre inscripció -


FORMA DE PAGAMENT:

INGRÉS O TRANSFERÈNCIA BANCÀRIA
Número de compte corrent del Banc de Sabadell (IBAN): ES49-0081-0432-0600-0103-9514 (Recordeu posar a "Concepte" el Nom i Cognoms i el Nom del curs que faràs). El pagament s'ha d'efectuar durant els tres dies naturals posteriors a la matriculació perquè es consideri vàlida la inscripció. Una vegada fet el pagament rebreu per e-mail la confirmació de la plaça.


*Curs reconegut pel Departament d'Ensenyament per a Docents (si t'apuntes a tot el dia)

*Curs presencial amb certificat d'"El Musical - Centre d'Educació i Recerca" com a formació presencial per la innovació i la qualitat musical.

*Curs bonificable per empreses

*La factura del curs s'emet amb les dades de la inscripció. Si vols factura amb altres dades (Escola on treballes, Institució...) l'has d'indicar en el formulari d'inscripció. No es podran canviar les dades una vegada efectuat el pagament.EL MUSICAL - Carrer Ramon Llull, 16 - 08193 Bellaterra - www.elmusical.cat -93 580 42 46

Materials publicats per Bellaterra Música Ed

www.bellaterramusica.com