The buddy's song

Nigel Hinton

Het boek

Auteur: Nigel Hinton

Titel: The buddy's song

Uitgegeven: 1987

Aantal bladzijdes: 188

Oorsronkelijke taal: Engels

Genre: roman

Vertaling: Hedi de Zanger

verfilmde boek

Thema: muziek

Big image

Inleiding

De vader van Buddy zit in de gevangenis voor diefstal. Hij is alleen met zijn moeder. Alles gaat goed thuis maar op school zijn zijn vrienden verhuist en dat is wat minder leuk voor Buddy. Buddy verveelde zich wel een beedje tijdens de zomervakantie. Op een dag begon hij te tokkelen met zijn vingers op zijn gitaar. Hij is niet zo gelukkig dat hij zijn vader niet meer kan zien, zijn moeder heef het druk met haar werk en op school pesten ze hem wel met gemene dingen. Maar als hij zijn gitaar vast pakt voel hij de muziek en geluk. Zijn vader is wer terug van het gevang en alles veranderd in een carrière van moderne muziek. Zijn pa is da manager van de band. Op een dag de directeur van XS record wil wel in zee aan met de groep maar niet met Buddy's vader als manger vanwege de strafblad. Een tijdje later schrijven ze liedjes en hun platen komen op de radio. De band is zeer gelukkig en blijven liedjes schrijven.

Buddy's Song Movie Trailer - (VHS Promo Copy)

Auteur

Nigel Hinton geboren op 1941 op in Londen. Hij werkte in de reclame voor twee jaar en daarna leerde Engels voor negen jaar. Hij werkte ook in het theater alvorens zich te wijden aan het schrijven. Hij schreef negentien romans voor tieners en Buddy Beaver Tower voor jonge kinderen. Zijn roman Time Bomb in 1949 in Rotherham won de Book Award in 2006. Hij paste een aantal van zijn romans naar het scherm, waaronder Buddy wordt doorgebracht in een BBC-serie en Buddy's Song, die is omgetoverd tot een lange -métrage - waaronder Roger Daltrey starred als de vader van Buddy, de held van de film. Boeken Nigel Hinton's worden veel gebruikt in scholen en Buddy was een van de best verkochte romans voor jongeren in de afgelopen vijfentwintig jaar. Leerkrachten waarderen vooral zijn romans omdat ze roepen voor een breed scala van studenten en zijn zelfs in staat om tieners die niet de gewoonte van het lezen hebben fascineren. Hij houdt van zwemmen, wandelen, films en muziek, vooral blues, rock en roll van de jaren 1950 en zanger Bob Dylan. Hij is een groot voorstander van Charlton Athletic voetbalclub. Hij is getrouwd sinds 1980 met Rolande Lager.

Mijn mening

IK vond het een mooi boek. Het is een beetje spannend om te weten van ja ga hij mogen,... . Het gaat over jongeren die een band oprichten en dat vind ik wel tof. Het gaat ook over muziek en ik hou van muziek. Het leest vlot en is nog wel gemakkelijk. Elke dag las ik enkele blaadjes voor he tslapen of tijdens het vrije tijd. Ik heb de film nog niet gezien maar het lijkt wel leuk. Er zijn niet zoveel namen die voorkomen en dat is wel fijn want het brengt je niet in de war. Wat ik jammer vind is dat het in de hij/zij vorm is en ik vind het leuker om te lezen in het ik vorm. Maar toch blijft het een mooi boek. De cover was in het begin niet zo gemakkelijk om te begrijen maar als je een stukje lees zie je dan wel dat de cover er iets mee te maken heeft. Het boek is mooi vertaalt naar het nederlands. Toen ik hem zag vond ik het saai en ik wou het nie lezen maar eigenlijk is het wel een leuk boek en het gaat niet over nu maar over enkele jaren geleden. En dat is wel fijn.