Les Deixalles Espacials

Gel Aeri! Mètode per eliminar les deixalles espacials!

Quin és el problema?

Les deixalles espacials són el rerefons de satèl·lits en desús, dipòsits de combustible o parts de inútils de llançaments o missions espacials. Aquestes deixalles han inpedit que un equip d'astronautes corregeixi l'òrbita de EEI. A més, aquestes deixalles, que viatgen a uns 28.000 km/h, poden dificultar l'èxit de missions i llançaments. Per tant és un problema que pot causar uns danys considerables, cal eliminar les deixalles espacials!

Gel Aeri

Com es pot resoldre?

En una convenció del 2014 uns científics van exposar la possibilitat d'experimentar amb una substància fins ara poc coneguda, que s'anomena gel aeri. Aquesta substància conté unes partícules que fan una feina d'atracció i fan que tot el que les toqui s'hi quedi enganxat. El projecte consisteix en deixar anar aquest gel per l'espai i que al haver-hi actuat, torni a la terra per desintegrarse. Aquesta part de l'operació encara no s'ha experimentat.


Els Promotors d'aquest projecte han sigut uns científics de l'agència espacial americana, la coneguda NASA. Malgrat la importància del projecte encara no s'han aconseguit els fons necessaris per financiar-ho.


Aventatges i Inconvenients: Els aventatges són sobretot que es projecte molt més còmode que no pas llençar vehicles o dur a terme altres projectes. També que el gel no és contaminant.

Els inconvenients són que la part del projecte de tornar el gel a la terra per tal de desintegrar les deixalles és una difícil operació que podria acabar en fracàs fàcilment.


El Cost aproximat del projecte seria equivalent al de llençar una nau espacial, per això encara no s'han trobat fons per dur a terme el projecte.