SPIJT!

Carry Slee

'Een boek vol spanning die je niet kunt laten liggen' -

Koop het boek nu bij een boekenwinkel bij jou in de buurt. Of bezoek de dichtstbijzijnde bibliotheek bij jou in de buurt. OP=OP!

SPIJT!

Jochem is een dikke jongen uit de tweede klas van het voortgezet onderwijs. In zijn klas word hij enorm geperst. Zelf doet hij niks tegen het pesten. Vaak lacht hij mee met de rest. Zelfs de gymleraar pest mee vanwege zijn lichaam.

Verder is er David, een andere jongen van de klas. Die pest niet mee, maar probeert het ook niet te stoppen. Bijvoorbeeld op de dag van de schoolfoto hangen de 3 pesters zijn kleren na het gymmen, aan de bomen buiten de school. Daarna sluiten ze hem op in de wc en zo mist hij de schoolfoto. Een dag later blijkt dat David zijn boek vergeten is en Sanne pakt het boek van Jochem af en geeft die aan David, zodat David geen problemen met de leraar krijgt.

S ‘avonds komt David erachter dat hij Jochems boek nog heeft en brengt hij hem terug bij Jochems huis. Zijn moeder is heel aardig en weet niet dat haar zoon gepest word. Ook blijkt dat Jochem een goede vriendin; Nienke, heeft. Maar die woont best ver weg. David en Jochem beginnen wat bevriend te raken. Maar op het schoolfeest, wanneer David word afgewezen door zijn crush, doet hij erg bot tegen Jochem. Die dag daarop komt Jochem niet op school dus David besluit naar Nienke te gaan om hem op te zoeken.


Hoe het afloopt lees je natuurlijk in het boek!

In het voorjaar van 2013 gaat de film SPIJT! in première. De film is gebaseerd op dit gelijknamige boek van Carry Slee

Over Carry Slee zelf

Carry Slee werd in 1949 in Amsterdam geboren. Na de middelbare school ging ze naar de Academie voor Expressie door Woord en Gebaar in Utrecht en werkte ze een aantal jaren als lerares drama in het voortgezet onderwijs. Haar eerste boek: Rik en Roosje, een voorleesboek voor jonge kinderen, verscheen in 1989. Daarna volgden algauw meer boeken, maar meestal realistische verhalen voor jonge kinderen. In de jaren daarna ging ze ook boeken voor wat oudere kinderen schrijven. Sinds een tijdje geleden heeft ze zelfs haar eerste 16+ boek uitgegeven.

Hier de trailer van de filmversie van SPIJT!

Spijt! - Official Trailer [HD]