Zelfredzaamheid

Zelfvertrouwen, afhankelijkheid & zelfredzaamheid stimuleren

Zelfvertrouwen

Zelfvertrouwen is heel belangrijk bij zelfredzaamheid, omdat je zelfvertrouwen nodig hebt bijvoorbeeld bij je werk of huisgenoten. Zelf vertrouwen is het vertrouwen wat je in je zelf hebt. Zelfvertrouwen is ook belangrijk als je gelukkig wilt zijn, mensen met weinig zelfvertrouwen hebben vaak meer verdriet en hebben moeite met zelfredzaamheid.
Big image

Afhankelijkheid

Afhankelijk betekent eigenlijk dat anderen voor je moeten zorgen. Je kan dan (nog) niet zelfstandig leven. Kinderen kunnen dit leren in de puberteit maar als mensen ouder worden worden ze al gauw rond de leeftijd 70 onafhankelijk. Bejaardenhuizen zijn ook vaak gemaakt omdat mensen afhankelijk worden van anderen en dat de familie er te veel werk aan heeft om voor te zorgen.

Big image

Zelfredzaamheid Stimuleren

Als je alles voor mensen doet die een beetje onafhankelijk zijn, worden ze nog onafhankerlijker omdat het dan steeds moeilijker voor ze word omdat ze het dan al een tijdje niet hebben gedaan. Ook is het goed voor jonge mensen om de zelfredzaamheid te stimuleren zodat ze op vroege leeftijd op eigen benen.
Big image
Cerebrale Parese(NAH): Traplopen vergroot zelfredzaamheid en zelfvertrouwen