cazare neamt

Tarife pensiuni Targu Neamt

De la Varatic se ajunge la Manastirea Agapia fie pe scurtatura taiata prin padure catre nord, trecand prin Filioara (DC 168), fie revenind in soseaua nationala, pentru ca dupa 4 km sa ne indreptam spre vest pe DJ 155 D, fie pe un drum forestier de un pitoresc deosebit. Fata de Piatra Neamt, manastirea se afla la 43 km, iar fata de Targu Neamt la 9 km. Prima mentiune documentara s-a facut prin Hotarnica lui Ilies Voda din 1437, care delimiteaza mosia Manastirii Agapia de cea a Manastirii Neamt. Dar constructiile de la Agapia din Deal nu prea aveau viata lunga. Terenul imbibat de apele freatice care se aflau la o adancime mica era nestatornic si aluneca adesea naruind biserici si chilii, creand o permanenta stare de incertitudine si neliniste in sanul obstei monahale.

Informatii pentru cazare pensiune Targu Neamt

Cetatea, aflata deasupra targului, va avea cea mai infloritoare perioada in timpul lui stefan cel Mare care o include in sistemul defensiv de cetati ce aveau ca rol apararea Moldovei. Unul din cele mai cunoscute momente de glorie ale Cetatii Neamtului este in anul 1691 cand a rezistat in fata atacurilor armatei poloneze conduse de Ioan III Sobieski. Aceasta cetate a fost reconditionata si deschisa circuitului turistic.Prin asezarea sa, orasul se afla, de asemenea, la intrarea in Depresiunea Neamtului, la poalele Culmii Plesu, Varful Vanatori (624 m). Principale forme de relief sunt Depresiunea Neamtului (Ozana - Topolita) si dealurile si culmile ce tin de Subcarpatii Moldovei: Culmea Plesu (culme submontana) la nord, dealurile Movilelor, Humulesti si Ocea la sud, si dealul Boistea care inchide valea Ozanei la est. inspre sud dealurile au aspect de coline datorita inaltimilor lor nu foarte mari: Dealul Movilelor (440 m), dealul Humulesti (410 m), dealul Ocea (400 m). Dealul Boistea este situat pe latura estica a orasului Tirgu Neamt, pe cealalta parte a raului Ozana, la iesirea din depresiunea subcarpatica. Are altitudinea maxima de 582 m si strajuieste intreaga vale, mai ales ca versantul nordic este mai abrupt. La baza sa se gaseste satul Blebea, o mica suburbie a orasului.

Strajuit de creste albe si brazi inalti in partea de sus, dupa cum spun muntenii, avand dealuri line la poalele Romanului si alte trei virfuri ce-i inconjoara Piatra, judetul Neamtului este locul unde muntele, apa lacurilor si dealurile se aduna in tacere de parca s-au intalnit pentru a pazi aceasta zona de o armonie contrastanta. Si nu uitam nici de Bicaz, orasul de sub apa cea mare a Bistritei sau de Targu Neamt, in care amintirea lui Stefan cel Sfint si Mare inca mai dainuie printre zidurile nerapuse de timp ale cetatii de pe deal, si aveti diferite posibilitati de cazare Targu Neamt.La toate acestea, de parca nu ar fi fost indeajuns, frumusetea acestei zone este completata de un munte a carui istorie este plina de nume importante ce pornesc de la legendele in care se spune ca aici traia Zamolxes, zeul dacilor.

Caut cazare Manastirea Neamtului

Pentru o mai buna informare a vizitatorilor, Administratia Parcului Natural Vanatori-Neamt a realizat un Centru de Informare Turistica, situat in satul Varatec chiar in vecinatatea Padurii de Argint, a Ocolului Silvic Varatec si a sediului administratiei parcului. In 1497 stefan cel Mare a ridicat aici un monument ce incununeaza stilul moldovenesc construit in epoca lui, impresionand prin proportiile sale grandioase, neatinse pana atunci, dar si prin armonia formelor arhitectonice si a decoratiei fatadelor. Prima mentiune documentara este facuta in timpul domniei lui Petru I Musatinul, intr-un document extern, Letopisetul Novgorodului (cunoscut si ca Lista rusa de orase), datat intre 1387-1392, unde este amintit alaturi de celelalte targuri valahe: Targul lui Roman si Piatra lui Craciun (Piatra Neamt). De altfel din acelasi secol dateaza si prima mentiune a Cetatii Neamt.

Unde gasesc cazare Neamt?

Viata orasului, perioadele de dezvoltare sau decadere, au fost strans legate de istoria Cetatii Neamt si de istoria Moldovei in general. Pe baza cercetarilor de arhiva s-a stabilit ca Neamtul a avut un sigiliu propriu, in limba latina, la fel ca orasele Baia sau Roman. Cetatea Neamt a devenit, pentru o lunga perioada de timp, nucleul in jurul caruia s-a desfasurat viata urbei de pe malurile Ozanei, si care astfel a devenit domeniu domnesc. Din a doua jumatate a secolului al XVI-lea insa, viata economica si sociala a urbei nu mai cunoaste ritmul dezvoltarii de pana atunci. in veacurile urmatoare orasul inregistreaza o decadere a activitatilor mestesugaresti si comerciale, la aceasta contribuind si unii factori interni si externi (precum incendiile provocate in timpul razboaielor turco-polone sau ruso-turce).

Informatii pensiune Manastirea Neamtului

Dintotdeauna aici au fost vestite mestesugurile cele mai diverse, de la confectionarea sumanelor, pana la realizarea panzei de in si a cusaturilor nationale cele mai rafinate, in culori vii, naturale. Traditia se pastreaza si in domeniul altor mestesuguri, precum prelucrarea lemnului. Sculptura in lemn este bine reprezentata. Aici s-a descoperit un bogat material ceramic care apartine culturii Starcevo-Cris, din perioada mileniilor VI-V i.d.Hr. tinutul Neamtului duce mai departe, neobosit, traditiile si obiceiurile vechi, ca un ecou al formei primordiale a vietii. Aici regasesti vatra culturii populare romanesti, in care marturiile lasate de calatori au avut si au o valoare inestimabila.

in momentul de fata rezervatia reprezinta unul dintre cele mai vizitate obiective turistice din judetul Neamt fiind totodata una dintre cele mai mari si mai reprezentative din Europa. Dealtfel, aici au fost filmate cateva secvente incluse in marile ecranizari Fratii Jderi (1974) si Stefan cel Mare Vaslui 1475 (1975), ambele filme realizate in regia lui Mircea Dragan In prezent rezervatia cuprinde, pe langa populatia de zimbri, si exemplare de cerbi carpatini, cerbi lopatari, capriori, vulpi, ursi, lupi, precum si o diversitate de specii de pasari. in rezervatie se mai gasesc si cateva iazuri, special amenajate pentru pescuit, cu frumoase exemplare de crap, caras, salau, stiuca sau biban, cel mai atractiv fiind “Lacul Zimbrarie” situat chiar la intrarea in rezervatie, pe partea stanga, si care este foarte bine ingrijit. In Romania exista patru rezervatii de zimbri, la Dragos Voda Vanatori Neamt, in judetul Neamt, la Neaga Bucsani, in judetul Dambovita, la Hateg Slivut, in judetul Hunedoara si la Vama Buzaului din judetul Brasov.

De ceva vreme tot auzim ca am iesit din recesiune, iar acum se sustine ca turismul incepe sa-si revina. Conform sondajului Eurobarometru, cetatenii UE aleg in proportie foarte mare sa-si petreaca vacantele pe continent, cu mentiunea ca prefera destinatiile turistice traditionale. Tinand cont ca fiecare persoana are nevoie de odihna si recreere, este evident ca cererea in turism nu va disparea niciodata. De asemenea, tendinta este evidenta: tot mai multi turisti cauta locuri linistite, neaglomerate, intime, uneori salbatice, putin cunoscute. Totusi, amenajarea unei pensiuni care sa indeplineasca toate standardele de calitate poate fi foarte frumoasa, dar si foarte obositoare. Inainte de toate trebuie sa cunosti toate reglementarile in domeniu.

Tag: pensiune Manastirea Neamtului pensiuni Targu Neamt cazare Targu Neamt