De Tijger

In TOPZOO

De tijger

De tijger is een katachtige. Hij is de sterkste, grootste, bloeddorstigste, gevreesde en gevaarlijkste katachtige ter wereld. Een tijger kan wel 300 kilo wegen en 3 meter worden. Daar kan een leeuw nooit tegenop. De tijger krijgt 2 tot 3 kleintjes (record is 5). Zijn brul hoor je op 4 kilometer afstand. De tijger kan 50 kilometer per uur rennen. Anders dan andere katachtige houdt de tijger van water. De tijger kan 10 kilometer zwemmen en hij kan duiken. De tijger wordt ongeveer 25 jaar oud. De tijger jaagt op: herten, buffels, olifanten, krokodillen, slangen, vissen, vogels,schildpadden, vee, neushoorns, hyena's, nijlpaarden, haaien, zelfs op mensen en nog veel meer. Sommige tijgers eten zelfs honden en beren. De tijger kan 12 meter ver springen en 9 meter hoog springen.
Big image

Leefwijze

Tijgers jagen solitair. Hun dieet bestaat voornamelijk uit middelgrote planteneters, vooral hoefdieren, maar als de omstandigheden dat voorschrijven, jagen ze ook op grotere prooien. Het is geen sociaal dier: de enige groepen bestaan uit moeder en welpen.
Big image