IMOBILIARE

Preturile apartamentelor executate silit

Locuinte ieftine, scoase la vanzare prin executare silita

Cei interesati de bunuri executate silit stiu deja cat de ieftin isi pot achizitiona o locuita. Orice bun daca nu este cumparat la prima licitatie, la cea de-a doua pretul scade cu 25%. Deasta in cele mai multe cazuri, la prima licitatie nu se prezinta nimeni ceea ce face ca banca sa fie nevoita sa porneasca a doua licitatie la preturi mai mult decat rezonabile.
Pentru locuintele exectutate silit se cere in medie 7.000 de euro in cazul in care este vorba de o garsoniera si 20.000 euro pentru un apartament. Astfel in Capitala s-au putut fi cumparate locuinte chiar si la 3000-4000 euro. In Bacau, cu circa 8.800 euro a putut fi achizitonata o garsoniera de 45 de metri patrati.
Pentru apartamentele cu doua camere situatia este la fel de favorabila. In localitati ca: Sovata, Vatra Dornei sau Navodari au putut fi achizitonate apartamente cu mai putin de 21.000 euro. La ora actuala in tara exista sute de locuinte scose la licitatie, la jumatea pretului de pe piata. Tinand cont ca in Bucuresti preturile de pe piata imobiliara sunt putin mai mari fata de celelte orase este evident ca preturile apartamentelor executate silit sunt mult mai mici fata de Capitala ceea ce a creat un anumit declin. Numarul locuintelor excutate silit este mult mai mare decat in urma cu cativa ani. Daca in urma cu cativa ani bancile avea o anumita retinere in a vorbi despre executari silite sau a le face publice, acum majoritatea institutiilor au asemenea anunturi postate pe site-urile proprii.