Se'n vingueu a la Vall

Aquesta vegada visitarem el Pou Clar i les Covetes

Big image

El Pou Clar a Ontinyent

El paratge del Pou Clar, origen del riu Clariano, constitueix una fita de referència per als ciutadans d’Ontinyent. Aigües de bona qualitat i un cabal pràcticament permanent, amb tolls d’aigua transparent, salts i basses.


Al mateix temps, els valors ecològics, hidrogeològics i paisatgístics que presenta el Pou Clar, conjuntament amb la serra de l’Ombria, van motivar la seua declaració com a Paratge Natural Municipal, mitjançant acord del Consell de 26 d’octubre de 2007.


Segur que majors i menuts trobaràn la millor forma de gaudir en aquest entorn.

Big image

Les Covetes dels Moros de Bocairent

Es tracta d’un grup de coves-finestra, penjats a mitjan d’una cinglera rocosa. Situades al Barranc de la Fos, en la vessant dreta, tan sols a uns 300 m. al nord del nucli urbà medieval de Bocairent.


Consta d'una cinquantena de finestres, que donen accés a altres tantes cambres. Disposen de 3 - 4 nivells però sense formar "pisos" regulars. S'ha instal·lat una escaleta metàl·lica per on s'entra amb comoditat.


Després de diverses prospeccions arqueològiques es pot assegurar que es tractava de graners-magatzems de seguretat, realitzats en època andalusina (hispano-àrab), que servirien a determinades comunitats camperoles de les proximitats, molt probablement d’ascendència berber.


Correspondrien a un moment molt precís, probablement entre els segles X-XI

Big image

Els nostres plans

Som un parell de pares vallalbaidins i els nostres fills son Alejandro, Paula, Lluis i Adriana del C.P. García Lorca. Estem encabotats en que conegueu la nostra vall i passeu una bona estona.

Enguany esteu convidats al Pou Clar a Ontinyent. L'objectiu ja sabeu que es passar un dia al aire lliure lluny de la ciutat, en companyia dels nostres fills, aprofitant el bon oratge i gaudint de la natura.

Anirem de matí a Ontinyent, d'on son les millors botifarres de ceba, diguen el que diguen els de Xirivella. Exactament anirem a refrescarnos i passejar pel Pou Clar. Farem un bon esmorçar i deixarem a una banda els problemes diaris. Jose Luis ens contarà una vella tradició de Benigànim, el seu poble, que es caçar la Lluna amb un gantxo.

Per a dinar creguem que la millor opció es dur el menjar de casa per a continuar consumint natura i meravelloses vistes, la bona companyia i els jocs del xics i xiques.

Per la vesprada haviem pensat que les Covetes de Bocairent son el remat perfecte per continuar la jornada. Allí Alejandro vos contarà perqué els de la Pobla del Duc, el seu poble, poden entrar a les diferents covetes duguent un tronc damunt del cap.

Durant la setmana vos enviarem noves dades però necessitariem que anareu confirmantnos la vostra assistència. Pot vindre qualsevol sense distinció de sexe, edat, curs, nombre de xiquets, notes, treballs, confesió religiosa, etc. Si ens deixarem fora alguna adreça de correu, per favor fer-ho saber a tots. Si voleu més informació pugueu enviarnos un correu a batallersastre@gmail.com e intentarem respondre el més prompte possible. Que no siguen preguntes molt difícils o ens tocarà inventar les respostes.

Gràcies per llegir fins ací, per intentar vindre i fins i tot per acompanyar-nos finalment.

3ª Excursió a la Vall d'Albaida

Saturday, June 13th, 8:45am

Pou Clar, Ontinyent, Valencia, Spain

Valencian Community