pensiune bucovina

Caut cazare Gura Humorului

Prin asezarea ei langa stravechiul drum de legatura intre Moldova si Transilvania, localitatea a castigat un important rol comercial. La sfarsitul secolului XIX lea(1890), Gura Humorului avea 3.502 locuitori, mici unitati industriale si era definita printr-un negot provincial cu vite si cereale. Orasul Gura Humorului, situat intre comorile de nepretuit frumusete ale Voronetului si ale Humorului, face parte din acel strabun tinut al Bucovinei, unde nenumarate monumente si vestigii ale trecutului sunt atestari de netagaduit ale statorniciei si continuitatii poporului roman.Pictura si arhitectura Voronetului, apartine celor doua etape din perioada clasica a artei moldovenesti: veacurile XV si XVI. Pictura exterioara ridica la o limita artistica superioara stilul elegant, decorativ, specific primei jumatati a veacului al XVI-lea.

Tarife pensiune Bucovina

Situat la intersectia marilor obiective turistice din Bucovina, orasul Gura Humorului este legat prin cai rutiere de toate zonele principale ale Romaniei. Statiunea turistica Gura Humorului se afla la o distanta 474 KM fata de Bucuresti, 295 KM fata de Cluj Napoca si 536 KM fata de Timisoara.La 10 Septembrie 1782 aici este mutat comandamentul militar austriac, care construieste o fortareata. In acest context a progresat si asezarea situata la varsarea Humorului in Moldova. Din datele statistice, epoca de inflorire a statiunii Gura Humorului a inceput cu a doua jumatate a secolului XIX - lea. Dupa 1800 in localitate incep sa se stabileasca germani, poloni, evrei, ucraineni intemeind, in 1835, colonia cu numele Bori. In 1835 localitatea este legata telegrafic cu Viena, iar in 1904 este declarata oras.

Gura Humorului a dobandit statutul de statiune turistica de interes national prin Hotararea Guvernului Romaniei nr.114 din 24 februarie 2005 publicata in Monitorul Oficial nr. 178 1 martie 2005. Asezarea Voronet se afla intr-o zona de deal (Obcina Voronetului Magura 816 m) la o altitudine de cca. 400, 500 m. Fostul sat Voronet, in prezent localitate componenta a orasului Gura Humorului s-a dezvoltat in jurul Manastirii Voronet, de-a lungul drumului local ce leaga cele doua localitati, drum ce urmareste valea paraului Voronet pana la confluenta acestuia cu raul Moldova. Orasul se invecineaza cu comuna Manastirea Humorului si cu comuna Partestii de Jos, la nord, la est se invecineaza cu comuna Paltinoasa, la sud cu comuna Slatina, la sud est cu comuna Valea Moldovei, la vest cu orasul Frasin.

Vreau cazare la o pensiune Voronet

In primul rand, mancarea este fabuloasa. Traditionala, extraordinar de gustoasa si, mai ales, din belsug. Oamenii din Bucovina stiu sa gateasca ca la mama acasa, numai cu alimente de la mama de-acasa. Pot sa spun ca am mancat cea mai buna ciorba radauteana de pana acum, iar eu sunt o fana a acestui tip de ciorba, deci am incercat deja destule variante. Bucovina reprezinta locul ideal pentru calatorul dornic de recreere in natura, dar si de cunoastere. Natura generoasa este completata de manastirile construite de mari domnitori si boieri moldoveni (Musatinii, Alexandru cel Bun, Stefan cel Mare, Petru Rares, Stefan Tomsa, Alexandru Lapusneanu, Familia Movilestilor etc), fiecare recunoscuta, printre altele, dupa o culoare specifica: albastru de Voronet, rosul de Humor, verdele de Sucevita sau galbenul de Moldovita. Bucovina este trecuta in catalogul UNESCO Mari monumente ale lumii. Manastirea Bogdana construita in jurul anului 1360, este prima constructie religioasa de piatra din Moldova, pastrata in forma ei originala, considerata un adevarat document de nastere a arhitecturii Moldovei, iar pentru a va caza in aceasta zona trebuie sa cautati informatii despre pensiune Voronet.

Unde gasesc cazare Bucovina?

In acest teritoriu se afla cele mai valoroase monumente de arhitectura medievala: Voronet, Humor, Arbore, Moldovita, Sucevita, care prin valoarea incontestabila a picturilor exterioare fac parte din patrimoniul culturii universale, incluse in evidenta UNESCO. La nici 6 km de centrul orasului Gura Humorului, urmand DJ 177, se afla Manastirea Humor, cu hramul Adormirii Maicii Domnului (15august), ctitoria logofatului Teodor Bubuiog si a sotiei sale, Anastasia. Pe teritoriul orasului Gura Humorului, situat in centrul judetului Suceava, sunt numeroase obiective turistice ce merita a fi vizitate de catre turisti, dintre care amintim: Manastirea Voronet, Manastirea Humorului, Muzeul Obiceiurilor Populare din Bucovina, Parcul Dendrologic, rezervatiile naturale Piatra soimului si Piatra Pinului si puteti cauta cazare in Bucovina pentru a petrece cateva zile aici.

Caut informatii despre pensiuni Voronet

Alta cale rutiera care strabate orasul este drumul judetean DJ 177, catre comuna Manastirea Humorului, pe valea raului Humor. Gura Humorului este conectat la sistemul national feroviar si are doua statii CFR pe magistrala Suceava Vatra Dornei: Gura Humorului Oras (in apropiere de centrul localitatii), respectiv Gura Humorului (in satul Paltinoasa din cadrul comunei suburbane cu acelasi nume). Orasul Gura Humorului isi trage numele de la asezarea sa la gura de varsare a raului Humor in raul Moldova. in ceea ce priveste denumirea raului Humor, una dintre legendele locale vorbeste despre trecerea tatarilor pe aceste meleaguri la o data nedeterminata (posibil in anul 1241), cand ploile abundente umflasera apele paraului facand imposibila trecerea sa. Manastirea Humorului, avand hramurile Adormirea Maicii Domnului si Sfantul Mucenic Gheorghe, construita in 1530 de marele logofat Toader Bubuiog, este inclusa pe Lista Monumentelor Istorice din Romania.

Drumul spre Manastirea Voronet, stravechiul lacas de cult intemeiat de Stefan cel Mare in vremuri de-odinioara, duce pe la portile Conacului Domnitei, pensiune Gura Humorului plina de traditie si cu un aer rustic mult regretat in zilele noastre. De la ambientul patriarhal al camerelor, bucatele savuroase gatite din suflet, pana la privelistile linistitoare ce imprastie frumosul iz al muntelui, totul va va face sa rememorati cu drag zilele petrecute la bunici.Foarte aproape de Conacul Domnitei se afla Manastirea Voronet, una dintre cele mai renumite manastiri din zona Bucovinei. Cunoscutul lacas de cult ctitorit de Stefan cel Mare in anul 1488 este denumita Capela Sixtina a Orientului, datorita Judecatii de apoi, fresca de pe fatada bisericii din partea de vest.

Manastirea Voronet a fost ctitorita in septembrie 1488(in 3 luni si 3 saptamani) de Stefan cel Mare si Sfant si are hramul Sf. Mare Mucenic Gheorghe. La 1547 i s-a adaugat pridvorul si a fost pictata la exterior sub supravegherea Mitropolitului Grigorie Rosca. Pictura si arhitectura Voronetului, apartine celor doua etape din perioada clasica a artei moldovenesti: veacurile XV si XVI. Pictura exterioara ridica la o limita artistica superioara stilul elegant, decorativ, specific primei jumatati a veacului al XVI-lea. Frescele care decoreaza exteriorul si interiorul, originalitatea picturilor si nu in ultimul rind culoarea albastra atit de albastra denota genialitatea artistilor moldoveni care cu un acut simt artistic au facut din Voronet simbolul Moldovei.

Tag: pensiune Gura Humorului cazare Bucovina cazare Gura Humorului