RAFEL NADAL I PARERA

EL MILLOR SOBRE LA TERRA BATUDA

1. INFÀNCIA

Rafel Nadal i Parera va néixer a Manacor el 3 de juny de 1986, fill de Sebastià Nadal i Aina Maria Parera. Té una germana petita anomenada Maria Isabel i és nebot de Miquel Àngel Nadal, exjugador de futbol que va jugar amb els clubs RCD Mallorca i FC Barcelona, i també va representar la selecció espanyola. Toni Nadal, oncle seu i extennista professional, va descobrir el seu talent natural pel tennis quan tenia només tres anys.
Big image

2. INICIS CARRERA

  S'inicià en el món del tennis amb només 5 anys, quan començà a entrenar amb el seu oncle i entrenador Toni Nadal. Format primerament al Club de Tennis Manacor, va guanyar el Torneig de Balears (el seu primer torneig) amb 8 anys. De petit compaginava el tennis amb el futbol, esport del qual també és gran seguidor. El seu oncle va decidir intensificar els seus entrenaments i encoratjar-lo a començar a utilitzar el braç esquerre per jugar a tennis i donar-li un avantatge natural a les pistes. Campió individual aleví (1997, 1998), com a cadet va aconseguir els títols espanyols i europeus de la seva edat. El seu pare el va obligar a decidir-se per un dels dos esports perquè els entrenaments ocupaven més temps progressivament i el seu rendiment escolar se'n començava a ressentir. Quan va complir els 14 anys, la federació espanyola de tennis va sol·licitar que deixés Mallorca per anar a entrenar a Barcelona. La seva família, i especialment el seu entrenador, van declinar aquesta opció perquè preferien seguir entrenant en família i no canviar la seva educació. La federació li va reduir el suport econòmic i la seva família va haver de cobrir alguns costos. Va esdevenir professional a l'edat de 15 anys (2001) i va participar en dos esdeveniments júniors del circuit ITF. L'any següent va arribar a semifinals del torneig de Wimbledon en categoria júnior (2002).

  El 2002 començà de la millor manera possible, participà en el primer torneig Internacional Series el mes d'abril a Palma i guanyà el seu primer partit amb 15 anys i 10 mesos. Durant aquest segon any com professional també disputà 9 torneigs future de l'ATP (guanyant-ne 6) i 2 challenger. En aquest punt de la seva carrera, on ja despuntava, es començava a erigir com el tennista espanyol amb més projecció.

  L'any 2003 suposà l'entrada de Nadal als cercles més selectes del tennis mundial, abandonà el circuit de futures i començà a disputar els seus primers Grand Slams, participant a Wimbeldon (tercera ronda) i a Us Open(segona ronda), i ATP Master Series. D'aquest any també destaquen les seves participacions en els challenger on va aconseguir dues victòries i 4 finals. El millor resultat del mallorquí a un International Series aquell any va ser amb Umag, amb unes semifinals.

  S'inicia una progressió d'un Nadal de només 17 anys al circuit professional.

Big image

3.TÍTOLS

Individual

Rècord partits: 762–158

Títols: 67

Millor rànquing: 1 (18 d'agost del 2008)

Grand Slams

Open d'AustràliaG (2009)

Roland GarrosG (2005, 2006, 2007, 2008,2010, 2011, 2012, 2013, 2014)

WimbledonG (2008, 2010)

US OpenG (2010, 2013)

Altres torneigs

Copa MastersF (2010, 2013)

Jocs Olímpics (2008)

Dobles

Rècord partits: 118–68

Títols: 9

Millor rànquing: 26 (8 d'agost de 2005)

Grand Slams

Open d'Austràlia3R (2004, 2005)

Wimbledon2R (2005)

US OpenSF (2004)

Altres torneigs

Jocs Olímpics2R (2008)

Equips

Copa DavisG (2004, 2008, 2009, 2011)

4. ANÈCDOTES/ ENTREVISTES/ PROGRAMES/ AJUDES ONG

L'any 2004, l'Observatori Astronòmic de Mallorca va descobrir un asteroide que va anomenar(128036) Rafaelnadal en el seu honor.

És un gran seguidor del futbol, fan del Real Madrid i especialment vinculat al RCD Mallorca , club local de naixement del qual va esdevenir accionista el 8 de juliol de 2010 per evitar la seva desaparició. Amb un 10% de les accions, li van oferir el càrrec de vicepresident però va rebutjar l'oferta. També és un fervent seguidor de la Selecció de futbol d'Espanya, i fou una de les úniques sis persones no vinculades a l'equip que va poder entrar al vestidor immediatament després que la selecció guanyés el Mundial de Futbol del 2010.

El novembre de 2007 es va dur a terme la creació de la Fundación Rafa Nadal, i fou presentada el febrer de 2008 en el Club de Tennis Manacor. El principal objectiu de l'entitat és el treball social i l'ajuda al desenvolupament dels infants i adolescents. Durant la inauguració, Nadal va declarar que això representava l'inici del seu futur, ja que quan es retirés tindria més temps per treballar per una societat millor. Afegí també que va decidir crear una fundació pròpia per poder escollir el destí dels diners recaptats. Tant els seus pares, com el seu entrenador Toni Nadal i el seu agent Carles Costa, estan involucrats en la gestió de la fundació. A l'octubre de 2010 van viatjar a l'Índia per realitzar la primera actuació d'assistència a la zona d'Andhra Pradesh. Allà treballa en el projecte Anantapur Educational Center col·laborant amb la Fundació Vicenç Ferrer.

Al febrer de 2010, Nadal va protagonitzar el videoclip "Gypsy”al costat de Shakira i a l'agost de 2011 va publicar la seva autobiografia amb la col·laboració de l'escriptor esportiu John carlin.

També ha protagonitzat moltes campanyes publicitàries de KIA, el Banc Sabadell, Tommy Hilfiger, Armani...

Kia cee' d & Rafa Nadal.mov

5. VIDA PRIVADA (ADULT)

  Nadal segueix vivint amb els seus pares i la seva germana petita a Manacor. El juny de 2009, els mitjans de comunicació van publicar que els seus pares s'havien separat. Des de fa uns anys surt amb una jove manacorina, Francesca Perelló Pascual.

  Actualment està en construcció a Manacor el centre d'alt rendiment de tennis promogut per Rafel Nadal. El projecte del centre internacional d’alt rendiment de tennis ja ha passat tots els tràmits. El Consell de Govern aprovà definitivament la construcció de les noves instal·lacions esportives, ideades per ser referència del tennis mundial. El camí fins aquí no ha estat absent de polèmica, ja que el Govern ha eximit el tennista de passar alguns controls i li ha permès ocupar els terrenys de devora la Torre dels Enagistes amb la confecció d’una llei a mida.

  Si es compleixen els terminis anunciats, les noves instal·lacions podran estar llestes a finals de 2015. El centre disposarà d’una àrea educativa, una àrea esportiva i una zona residencial, pensada per allotjar els joves d’entre 8 i 17 anys que vinguin a Mallorca a perfeccionar el seu estil en aquest esport. Les instal·lacions ocuparan prop de 17 quarterades (47.500 metres quadrats) en els terrenys confrontats amb la zona esportiva de la Torre dels Enagistes, a la carretera que condueix cap a Cales de Mallorca, als afores de Manacor. Les instal·lacions inclouran diverses pistes de tennis d'herba, terra batuda i pista ràpida o blava, a més d'una àrea d'esbarjo. Envoltant la zona esportiva a l'aire lliure, s'hi ubicaran les instal·lacions cobertes. Un gran cilindre brillant estampat amb el logotip de Nadal, que simula la silueta d'unes banyes de toro, donarà la benvinguda als visitants.

Big image