Mijn Meneer

Ted van Lieshout

'' Mijn Meneer''

Mijn Meneer vertelt het verhaal van de 11 jarige Ted, dat zich afspeelt in de zomervakantie van 1966. Ted is dan werkzaam als knechtje van bakker Kasper. Hij brengt brood aan de deur wat zorgt voor de ontmoeting met meneer Timmermans. Er ontwikkelt zich tussen de twee een erotische verhouding.


Ted voelt zich trots op de exclusieve verhouding met de volwassene, maar is ook op zijn hoede. Zijn gevoelens zijn tegenstrijdig. Zijn gewetensnood legt het echter af tegen de spanning over de intimiteit in de garage en zijn behoefte aan koestering...

'' Ik wilde dat ik het niet wilde maar ik wilde het wel.''

Ted van Lieshout

Ted van Lieshout werd op 21 december 1955 geboren in Eindhoven. Na de middelbare school ging hij in Amsterdam aan de Gerrit Rietveldacademie studeren. Vijf jaar later studeerde hij af en ging aan de slag als illustrator en grafisch ontwerper. Tot 1984 bestonden zijn werkzaamheden voornamelijk uit het ontwerpen van boekomslagen voor uitgeverijen en het maken van tekeningen voor kranten en tijdschriften. In 1982 begon hij te illustreren voor De Blauw Geruite Kiel, de kinderkrant van Vrij Nederland, en vanaf 1984 publiceerde hij daarin gedichten en verhalen. De eerste publicatie was de achterkant van Mijnheer van Vliet.