Asigurarea de Tip CASCO

Cum sa alegi cea mai buna oferta de asigurare auto de tip CASCO

Asigurarea auto de tip CASCO este una dintre politele de asigurare auto al carei caracter este unul facultativ si astfel ramane la alegerea fiecarui sofer daca va alege sau nu sa incheie aceasta asigurare. In ceea ce priveste insa nivelul de protectie pe care asigurarea va fi in masura sa il confere clientilor, acesta este unul destul de mare si soferii vor trebui sa se gandeasca foarte bine inainte de a alege sa nu incheie polita.


In ceea ce priveste acoperirea pe care acest tip de asigurare este in masura sa o confere clientilor, acestia vor trebui sa tina cont de faptul ca polita CASCO acopera riscuri dintre cele mai diverse, cum ar fi urmatoarele:

  • avarierea partiala a masinii in urma unui accident auto;
  • avarierea totala;
  • riscuri cu privire la tentativele de furt si furtul partial (diverse parti si componente de la nivelul autovehiculului);
  • furtul total al acestuia.

Riscurile sunt asadar unele dintre cele mai diverse si soferii ar trebui cu siguranta sa tina cont de aceste informatii, fara sa mai fie cazul sa isi mai faca probleme in acest sens apoi.


In ceea ce priveste pretul asigurarii, este foarte important sa se tina cont de faptul ca aceasta este una diferita de la o masina la alta si de la un conducator de autovehicul la altul. Astfel, in functie de vechimea unui autovehicul, de dotarile acestuia, dar si de riscurile pe care fiecare si le va dori acoperite, pretul asigurarii auto de tip CASCO ar putea fi mai mic sau mai mare.


Cea mai buna oferta de asigurare auto CASCO va fi insa cea care sa acopere in intregime riscurile mai sus mentionate si chiar daca pretul ei va fi unul mai mare, nivelul de protectie va fi insa unul complet.


Una dintre putinele conditii pe care aceasta asigurare auto este in masura sa o impuna conducatorilor auto este data de faptul ca vechimea autoturismului ar putea fi un criteriu eliminator. Astel, nu vor putea fi incheiate oferte de asigurare auto de tip CASCO pentru masinile a caror vechime este mai mare de 8 ani. Exista insa si cateva exceptii de la aceasta regula pe care unele companii le fac in privinta CASCO. Astfel, acestea accepta incheierea de asigurari CASCO si pentru masini mai vechi de 8 ani, varsta maxima a unui autovehicul ajungand pana la 12 ani. In aceste conditii, pentru masinile mai vechi de 8 ani, soferii nu vor mai putea beneficia de cele mai ieftine variante de pret, intrucat pretul politelor este direct proportional cu vechimea masinilor. Cu cat acestea sunt mai vechi, cu atat tarifele pentru CASCO tind sa creasca.


Ai grija in alegerea asigurarii CASCO si astfel te vei putea bucura apoi de acelea dintre preturile cele mai avantajoase pentru aceasta.