SANTA JOAQUIMA

DE VEDRUNA

Qui és ?

Santa Joaquima de Vedruna va néixer a Barcelona, al 16 d'Abril de 1783, al carrer de l'Hospital, d'una família cristiana. Fou cinquena de vuit fills, el seu pare es deia Llorenç de Vedruna i Mur i la seva Mare era Teresa Vidal i Comas. El seu pare era notari i la seva mare la va orientar perquè i fer madurar l'extraordinària sensibilitat humana i espiritual de la seva filla.

Conversió a monja

Als 12 anys sol·licità de ser admesa al Monestir de monges Carmelites de l'Encarnació, i a partir d'ençà es va convertir en monja. Es va convertir en monja, per ajudar a la gent necessitada.

VIDA PERSONAL

Va acceptar matrimoni amb Teodor de Mas i Solà, era un jove advocat de 24 anys que treballava com a procurador de número a Barcelona. Es casaren a l'Esglèsia de Santa Maria de Pi, es casaren el dia 24 de març de 1799. Del matrimoni nasqueren 9 fills: Anna, Josep Joaquim, Francesc, Agnès, Joaquima, Carlota, Teodora, Teresa i Maria del Carme.

Fundació de les escoles Vedrunes

Va fundar diverses escoles, anomenades Vedruna, el dia 26 de Febrer del 2016 es va celebrar una festa en commemoració de que portava 190 anys fundada. Va fundar 36 escoles més unes quantes que estan situades a fora de Catalunya.

Defunció de Santa Joaquima

Va morir el dia 28 d'agost de 1854 a Barcelona, i se suposa que a Vic hi han una petita part dels seus ossos dins d'una urna.