Reis door de tijd

Workshop 3 en 4 april (Paasweekend) | leeftijd 13 - 18 jaar

Big image

Twee dagen kamp: lol en een échte ervaring

Kruistocht in spijkerbroek kennen we allemaal, maar heb je je wel eens afgevraagd hoe het zou zijn om echt naar die tijd te reizen? Zo geldt dat eigenlijk voor alle geschiedenis. In deze twee dagen reis je met een groep leeftijdsgenoten (13-18) door de hele evolutie van de mens; van de vroege holbewoners tot de bankiers en hipsters van vandaag, met alles wat daar tussen zit.


Gedurende de twee dagen spelen we allerlei spellen die de essentie van een bepaalde tijd oproepen. De vroege holbewoners waren voornamelijk bezig met overleven, dus het spel over die tijd gaat over voedsel verzamelen. In latere spelen zullen andere kwaliteiten nodig zijn om te winnen. Ben jij in staat om in alle tijden te overleven?

Inzicht

Waarom zijn bankiers zo rijk en delen ze hun welvaart niet? Waarom is er zoveel bruut geweld in het Midden Oosten? Aan de hand van de spellen zal je merken dat iedere fase van evolutie zijn eigen gedrag voortbrengt. Na dit kamp begrijp je dit omdat je het zelf meegemaakt hebt.

Toekomst

Nu ga je nog naar school, maar over een paar jaar maak jij de wereld. Wat ga je doen? Wat is belangrijk? Wat kan ik nú al doen in mijn wereld van vandaag? Dat zijn vragen die we aan de hand van de spelervaring gaan beantwoorden.


Aan het eind van de tweede dag zijn de ouders van harte welkom om sfeer te proeven en te horen wat hun zoon of dochter heeft meegemaakt.

Vrijdag 3 april 10:00 uur tot zaterdag 4 april 18:00 (Paasweekend)

Facilitation: Mauk Pieper en de School for Excellence

Locatie: The Great Barn, Rijksstraatweg 163, Baambrugge/Loenersloot

Prijs: € 145,-. Slaapzakken en matjes mee.


Opgeven? Vragen? Stuur een mail aan info@schoolforexcellence.xyz of bel:

Annabel Esman 06-27248882

Gerdt Kernkamp 06-52471693

Big image

School for Excellence

De School for Excellence is opgericht om middelbare scholieren in staat te stellen hun leven meer zelfstandig vorm te geven. Excellence betekent het beste uit jezelf halen van wat jij belangrijk vindt. In aanloop naar een voltijdsprogramma na de zomer organiseert SfE een aantal workshops.

Mauk Pieper

Mauk Pieper is senior teacher bij Venwoude Levensschool , directeur van het Center for Integral Wisdom Europe, en ‘Unique Self Teacher’. Hij is mede-bedenker van het spel dat we spelen, dat gebaseerd is op de theorie van Spiral Dynamics en samen met zijn dochter Roset (18) hebben zij samen het spel vaker gefaciliteerd.