Experiments Socials.

Per: Elena, Leire i Vicky.

Què són els experiments socials?

Els experiments de la psicologia social poden explicar com els pensaments, sentiments i comportaments són influenciats per la presencia d'altres.


En general, els estudis de psicología social investiguen com els comportaments d'algú influeixen en el comportament d'un grup o en els estats interns, com l'actitud o el concepte de sí mateix.

Per a què serveixen?

Els experiments socials que tan de moda s'han posat últimament serveixen per enderrocar mites, qüestionar creences i mostrar a les persones com realment són, tant per bé com per dolent.

Exemples d'internet:

Ayudar a niña perdida
Experimento social que muestra las diferencias de padres y niños
Impactante experimento de niños maltratados ¿Por qué no reaccionan igual?

Els experiments més famosos:

L'Experiment de Milgram que va estudiar que la gent faria molt per obeïr una figura d'autoritat. Després dels esdevenimemts del Holocausto durant la Segona Guerra Mundial, l'experiment va demostrar que ciutadans normals estadounidenses van ser capaços de seguir ordres fins el punt de causar sufriment extrem en un ser humà inocent.


L' Experiment de la nina Bobo d'Albert Bandura, que va demostrar com la agresió és apresa per la imitació. Aquest va ser un dels primers estudis de molts demostrant com l'exposició de violència pels medis de comunicació dirigeix al comportament agresiu en els observadors.


L'Experiment de Asch va ser un dels primers que va aportar evidència empírica a les teories sobre el comportament de masses y el conformisme del grup, però es probable que avui no s'hagués pogut realitzar de la mateixa forma, perque, sense informa, de que existeix aquesta possibilitat, algo que hauria arruinat l'experiment.