X Stream Ondernemen

Dagdeel 1

Het ondernemerswiel

Waarnemen


Het zien van gaten in de markt, kansen, problemen en bekijken of jij als ondernemer hier een oplossing of opvulling voor hebt of voor kan bieden.


Het resultaat hiervan is een idee. Je maakt niets, iets.


Scheppen, Concreet maken en kiezen

Dit is de stap waarin je bezig gaat met het op papier zetten van wat zich in je hoofd bevind. Dit ga je uitvoeren en maken tot wat het moet worden. Je prototype!


Het resultaat hiervan is een tastbaar product of een voelbare dienst.


Vragen en luisteren

De stap waarin je Field en Desk research uitvoert. Je gaat na over een markt is voor je product. Waar je doelgroep ligt. Of je je prototype nog moet bijschaven.


Hoe ziet het product eruit: groot, klein/dik, dun/hard, zacht/smaak/ verpakking/prijs.

Hoe kom je erachter aan wie je het product kan gaan verkopen.

Hoe kom je erachter wat mensen van je product of dienst vinden?


Het resultaat is dat je feedback hebt van de door jou vastgestelde markt. Deze feedback is je allergrootste vriend in het ontwikkelen van je product of dienst.
Bouwen

Hier ga je alles wat je hebt geleerd en ondervonden samenbrengen tot het product of de dienst. In deze stap zul je veel keuzes moeten maken.Het resultaat hiervan kan een ondernemingsplan zijn. Maar je kunt ook van start gaan als je al wat klanten hebt! Voor alle ondernemers geldt dat ze zich moeten inschrijven bij de Kamer van Koophandel.
Ondernemen is voor mij hard werken en ideeën tot een tastbaar of voelbaar iets maken. Vindingrijk zijn, doorzetten bij tegenslagen, kansen en gaten zien, Het lijkt me erg moeilijk om constant te blijven innoveren en dingen waarvan je overtuigt bent dat ze werken te moeten laten vallen of zeer te moeten veranderen.


Ik ben bezig met vrienden om een kledingmerk te ontwikkelen dat meerdere lijnen uit gaan dragen. Deze lijnen bestaan uit grafisch ontworpen opdrukken of borduurwerken gecombineerd met kleurrijke stoffen en printen.

"Ondernemen is een voortdurend proces van productontwikkeling; van niets iets maken!"


Ondernemers aan het woord

"Van niets, iets maken"


Zie hieronder de padlet!

ONEforONE Waterfles.mov
Big image

Sociaal ondernemen

Deze manier van ondernemen heeft mijn voorkeur. De eenvoud waarop deze manier met groot resultaat toegepast kan worden spreekt mij aan. Kleine gebaren met grote uitkomsten.


The TRUE Story About Bottle Water

AANRADER!


The Story of Bottled Water
Big image

De ondernemerschaptest

Motivatie

Bij de motivatie voor het ondernemen, is het belangrijk te weten hoe sterk de drang naar zelfstandigheid is. Die behoefte is bij u aanwezig, maar is geen hele sterke drijfveer. Daarnaast is het belangrijk te weten of die van binnenuit komt, of toch eerder van buitenaf. Is ondernemer zijn echt uw diep gewortelde wens?


In deze omschrijving kan ik mij goed vinden. Zelf heb ik nog geen drijfveer gevonden om een onderneming te starten alhoewel ik deze wel zoek.Persoonskenmerken

U bent niet altijd zo zeker van uw zaak. U durft niet altijd van uw eigen kracht uit te gaan.


Hier kan ik mij niet in vinden. Ik ben over het algemeen overtuigd van de zaken waarin ik mee bezig ben. Het liefst doe ik dit dus vanuit mijn eigen kracht.


Kwaliteit

U kijkt situaties eerst aan voordat u in actie komt. U grijpt niet direct in.


Oneens, ik handel liever dan dat ik toekijk.


Kennis en ervaring

U hebt mogelijk geen duidelijk beeld van wat er bij het starten van uw bedrijf komt kijken. Verder staat u er voor open te leren van andere starters. Twijfelt u nog over wat u dat oplevert? U ziet de meerwaarde in van een goede coach of mentor die u kan helpen te groeien in uw ondernemerschap.


Hier kan ik mij erg goed in vinden. Ik luister graag naar de ervaringen en verhalen van meer ervaren en bijvoorbeeld gerenommeerde ondernemers. Het lezen van bijvoorbeeld artikelen hierover vind ik erg interessant.


TIPS

Motivatie heeft alles te maken met willen. Natuurlijk bent u goed in uw vak. Maar waarom wilt u juist als ondernemer aan de slag? Als het tegenzit, dan bepaalt uw motivatie of u doorzet of opgeeft. Wist u dat van alle starters ongeveer 50% binnen 5 jaar niet meer bestaat?


Probeer uw toekomstsituatie te verbeelden en bedenk dat het alleen nog maar een kwestie is van doen en niet van kunnen.


Laat u niet van de wijs brengen, soms is het juist effectief om direct tot actie over te gaan. Ondernemen is niet zozeer een kwestie van kunnen, maar van doen, zo blijkt uit onderzoek.


Vraag het gratis Startersmagazine Startersmagazine aan. Daarin vindt u een schat aan informatie dat u op weg helpt bij het starten van uw eigen bedrijf. Hierin vindt u ook het handige 10-stappenplan. De Kamer van Koophandel helpt u graag op weg. Bezoek vrijblijvend een Startersdag of een één van de vele startersbijeenkomsten. De Kamer van Koophandel helpt u graag bij het vinden van een goede mentor. Of meld u aan bij Hallo!, ons online zakelijke netwerk. Daar kunt uw ervaringen delen met andere starters.


Big image