Luizen

voorkom luizen en heeft u kind het wel? Zo vermijd je ze!

Hoe voorkom je dat je kind luizen heeft?

Luizen houden van schoon haar. Daarom is elke dag wassen niet goed terwijl je eigenlijk denkt dat dat juist goed is.  Regelmatig lakens kussen wassen zorgt voor een goede en schone omgeving. Controleren is ook erg belangrijk. Regelmatig u kinds haar controleren!

Luizen! Wat is een hoofdluis en wat houdt het in?

Hoofdluizen zijn erg moeilijk te zien. Een hoofdluis is een grijsblauw insect, 2 à 4 millimeter groot. Hij leeft van mensenbloed. Als hij bloed heeft gedronken, is hij roodbruin. Om aan bloed te komen, bijt hij. Daarbij geeft hij wat speeksel af, waardoor het bloed minder snel stolt. Een allergische reactie op dat speeksel veroorzaakt de jeuk. Hoofdluizen zijn parasieten en kunnen niet zonder de mens. Ze blijven het liefst op iemands hoofd zitten. Bij blond,licht haar valt het nog wel op maar bij donker haar is het erg moeilijk te zien.Hoofdluizen leven op warme en behaarde plekjes en verspreiden zich in een hoog tempo over het gehele haar.

Luis in je haar? Kammer maar!

Heeft u kind luizen? Dan kunt u het beste naar de huisarts/apotheek. Die hebben anti-shampoo voor luizen. Een netenkam is ook erg van belang. Blijven kammen, de kam , kamt de luizen mee. Lakens, kussens en knuffels wassen is ook belangrijk als er sprake is van luizen.