Elliott and Associates

Elliott and Associates global energy review europe tokyo

Elliott and Associates global energy review europe tokyo paris asia

Geopolitiske & konflikt opdateringer


Centralasien


Vi ser nøje den afsmittende effekt af krisen i Rusland og Ukraine, som centralasiatiske stater bliver mere desillusioneret med Moskva. Rusland er også fremkalder utilfredshed i Centralasien ved at gøre vage referencer til Kasakhstans stat, der ikke har været godt modtaget, mens Usbekistan har nu flere begrundelse for sin mangeårige skepsis af Moskvas hensigter. Vi forventer fortsat provokationer af Moskva og tiltag fra Kasakhstan, Usbekistan og Tadsjikistan til at hævde deres myndigheders kontrol med udenrigspolitikken.


Irak


Rapporter der dukker op, at den islamiske stat (IS) tjener omkring 3 millioner dollars per dag i juli fra olie salg i forbindelse med 11 oliefelter nu under sin kontrol i Irak og Syrien. Olie er efter sigende sælges til Tyrkiet, Irak og Jordan på $25-$60 per tønde-et minimum af 40 dollar mindre end verden oliepriser. Vi forventer dog ikke er at være i stand til at opretholde denne sorte marked olie forretning på ubestemt tid. ER er at miste kontrollen over disse aktiver fra en logistik standpunkt, især da arbejdstagere flygtede. I de forløbne måneder, er indtægterne svundet ind til halvdelen, der ifølge nogle skøn.


Libyen


Producuction er blevet standset på Libyens Sharara område — det største producent — efter et raketangreb på det tilsluttede Zawiya raffinaderiet på 15 September. Dette repræsenterer en 30% nedsættelse af produktionen samlet for Libyen. Sharara... Læs mere om Global energi og naturressourcer