Corliss Group Luxury Travel Agency

The Corliss Group Luxury Travel Agency: Senaste bedrägerier

The latest travel scams – and how to avoid them


har du någonsin kommit på ett hotell för att upptäcka att "havsutsikt" rummet du föll head over heels för online egentligen inte existerar? Eller undersöka en restaurang bill bara för att finna den innehåller poster som du aldrig beställt?


Det är lätt att bli paranoid när du reser och stäng alla du möter i en misstänkt. Men lite vetskap kan hålla dig steget före scammers. Här är en genomgång av vanliga fallgropar längs med tips på hur du kan undvika dem.


Extra poster på räkningen


efter kvardröjande över en måltid, det är lätt att glömma bort att kontrollera att din faktura överensstämmer med vad du har beställt - något sneda anläggningar räknar på. Ett annat knep är upping menyalternativ" priser på notan: se till att de enskilda poster matchar de priser som anges på menyn väljer du från (inte en trerättersmiddag kan kosta version de kan du senare). Kontrollera också extra poster har inte lagts till (att mineralvatten på flaska på bordet som du inte gjort eller öppna, till exempel).


Bo inte på en fiktiv lägenhet


kort vistelse apartments är ett fantastiskt sätt att spara pengar och leva som en lokal. Men om du bokar via en seriös byrå, din lägenhet kanske egentligen inte finns (eller upphämtning på flygplatsen du utlovade).


Bedragare ofta sammanställa falska annonser lägenhet vid för-bra-att-vara-sant priser från foton och beskrivningar på legitima webbplatser. Sök online för att se om lägenheten är registrerade med en godkänd lägenhet att hyra företag och, om så är fallet, kontakta dem för att kontrollera tillgängligheten. Du kan också verifiera lägenheter" giltighet genom att begära en kopia av ett hjälpmedel bill i ägarens namn (och se till att den inte har ändrats).


Framför allt under inga omständigheter skicka betalning till en untraceable konto via en överföring av pengar.


Läs hela artikeln här