Oxfam Novib

Ambassadeurs van het zelfdoen

Big image
Oxfam Novib is een Nederlandse NGO en onderdeel van Oxfam International. Oxfam International is een confederatie van 17 ontwikkelingsorganisaties die samenwerken om efficiënter te werk te gaan. Oxfam Novib krijgt geld van overheden, bedrijven, internationale fondsen en donateurs. 'Armoede wordt door mensen veroorzaakt. En dus hebben mensen ook de kracht om armoede op te lossen.' - See more at: http://www.oxfamnovib.nl/wat-wij-doen-Onze-aanpak.html#sthash.b3SCA6cy.dpuf
Het doel van Oxfam Novib is het bereiken van een rechtvaardige wereld zonder armoede. Dit willen ze bereiken door in samenwerking met lokale partnerorganisaties structurele hulp te bieden en zo voor zoveel mogelijk mensen een zelfstandig en duurzaam bestaan op te bouwen.


Vijf belangrijke punten zijn:


Eerlijk inkomen & voldoende eten

Onderwijs & gezondheidszorg

Veiligheid

Maatschappelijke & politieke betrokkenheid

Gelijkwaardigheid

Een voorbeeld van een project van Oxfam Novib is dit project (klik titel). De organisatie koopt in het land een geit en geeft het aan een van de ultra armen uit hetzelfde land. De geit geeft melk en mest. De melk kunnen ze drinken, verwerken of verkopen en de mest kunnen ze gebruiken voor het verbouwen van voedsel.
Reis naar de geit

Resultaten

De organisatie heeft succesvol noodhulp gegeven aan afgelegen dorpen in Nepal. Dit was een race tegen de klok omdat ze er moesten zijn voor de start van de moesson. De hulp bestond onder andere uit water, tentzeilen en hygiënepakketten.


http://www.groningerkrant.nl/2015/05/oxfam-novib-bereikt-afgelegen-dorpen-in-nepal-in-race-tegen-de-moesson/


Oxfam Novib heeft bomen geplant in Myanmar tegen natuurrampen, herstel van de mangrovebossen en als bron van inkomsten voor de bewoners. Ook zijn de bewoners getraind in het beheer en zijn er scholen gebouwd.


http://www.koffietijd.nl/projecten-van-oxfam-novib/


Oxfam Novib biedt ook microkrediet aan voor zelfstandige ondernemers, helpt met het bouwen van scholen in Jeruzalem/Palestina, heeft mede gezorgd voor een wapenhandelsverdrag, steunt Syrische vluchtelingen, zorgt voor meer drinkwater in Gaza en nog veel meer.


http://resultaten.oxfamnovib.nl/?_ga=1.212118100.1924513790.1433324552#

Mijn mening

Ik denk dat de organisatie geweldig werkt doet. Ze willen de wereld verbeteren en doen dit ook nog op een duurzame manier. Ik vind het fijn dat het op een duurzame manier gebeurd omdat ik het zonde vind om de wereld te vervuilen. Ik denk dat de wereld een betere plek is door organisaties zoals Oxfam Novib. Toch zou ik de organisatie niet snel zelf steunen, maar dat komt omdat ik wantrouwig ben. De enige manier waarop ze mij zouden kunnen overtuigen was als ik concreet met eigen ogen zou kunnen zien wat het effect van mijn geldbijdrage zou zijn.