Verkeer en Vervoer

verkeer in de EU

Van de ene naar de andere plaats.

Je hebt verkeer en vervoer het zijn andere worden en ze betekenen ook niet het zelfde.Als je spreekt over verkeer dan spreek je over het verplaatsen van mensen, maar als je het over vervoer hebt dan gaat het over transporteren, van goederen of mensen energie en andere dingen. Vervoeren doe je met van alles van auto tot schip van trein tot pijpleiding.


Binnen de EU worden goederen makkelijk vervoerd, en daarom ook veel, maar dat moet snel concreet en goedkoop gebeuren. De vervoerssector wordt veel gebruikt en het neemt ook 10% van de welvaart van de EU in, wel 10.000.000 mensen werken binnen de EU in deze sector.

infrastructuur en verkeersstromen

In de EU wordt er veel vervoerd mensen en goederen, dat moet wel goed lopen in de EU, want anders gaat het drastisch naar beneden met de economie. In de EU wordt er veel vervoerd over de weg en over het water zo heb je de grootte haven in Nederland: Rotterdam, maar ook het over grootte deel van de mensen binnen de EU rijst met de auto.


Je hebt binnen de EU centrale toegangspoorten tot een gebied, in de luchtverkeer heb je: Londen Parijs Frankurd Madrid en Amsterdam. Er zijn ook hubs daaruit gaan verkeerstromen met allerlei vervoermiddelen alle kanten uit via de spokes.

vervoersbeleid

Transport wordt binnen een land goed geregeld, maar zo moet dat ook in de EU gaan.

Dit is namelijk voor intern belang van de EU, daarvoor heb je de TEN die de EU wil gaan gebruiken voor oost en west verbindingen. Ook heeft de EU geld neergelegd voor de Kanaal tunnel. Maar de EU staat ook voor deze uitdagingen.


~De overbelasting van autowegen tegengaan

~Broeikas uitstoot proberen te verminderen

~Infrastructuur ontwikkelen

~De afhankelijkheid van olie verminderen

~Het concurrentie vermogen verhogen


De EU heeft belangstelling voor zowel economie als milieu.

Rotterdamse haven

In Rotterdam zijn ze nog steeds veel bezig met de uitbreiding van de haven. Sinds september 2012 is het Havenbedrijf samen met Deltalinqs, de gemeente Rotterdam, de Provincie Zuid-Holland en het Rijk druk aan de slag gegaan met het realiseren van alle acties uit de Uitvoeringsagenda Havenvisie 2030. De jaarlijkse overladen van goederen van de haven van Rotterdamse is zo’n 465 miljoen ton. Hiermee is de Rotterdamse haven de grootste haven van Europa. Het havengebied omvat 12.500 ha havengebied. De totale lengte van het havengebied is ruim 40 kilometer lang. Jaarlijks bezoeken ongeveer 30.000 zeeschepen en 110.000 binnenvaartschepen de haven.Rotterdam is van groot belang voor de Europese import en exportmarkt een groot deel van de aangevoerde goederen wordt in de haven verwerkt. Ook buiten Europa met de Verenigde Staten en het Verre Oosten speelt mainport Europe een belangrijke rol op het gebied van import en export.