Kakker

ons soort kinderboek

Welkom!

Lees hier de laatste verhaaltjes van Kakker & de familie en bekijk alle voorleesvideo's van Philip de Voorleeskakker.

Volg de avonturen van Kakker en de familie via Facebook:

NIEUW! Kakker op Bermuda - uit Het Grote Kakker Vakantieboek

Kakker op Bermuda - Het Grote Kakker Vakantieboek

Kakker | 19 Juni 2013

Kakker geniet van de hittegolf. Hij spettert heerlijk in het water. Papa Robert-Jan heeft het gemeentezwembad afgehuurd en de weg ernaartoe laten afzetten door zijn vrindje van Rijkswaterstaat. Niet dat Kakker in het gemeentezwembad zwemt, ze hebben thuis een heerlijk zwembad, maar nu is er minder verkeer van het volk dat langs hun huis rijdt. 'Minder Opels op de weg, dus ook nog goed voor het sociale milieu,' zegt Robert-Jan. Beau, de labrador van de buren, heeft het zwaar en zoekt verkoeling in de koelbox vol met flesjes Sancerre en Corona's. Mama Sophie heeft de airco in huis maximaal aangezet en alle deuren en ramen van het huis opengezet. Het helpt een klein beetje. Allerlei Gooise diertjes (Goudvinken, Eksters & Piet Hein Eekhoorntjes) zoeken voor de openstaande deuren verkoeling. Van Kakker krijgen ze schoteltjes met Pellegrino en hij heeft ze ook allemaal ingesmeerd met factor 120. Ze glibberen over het terras. Dan valt er een mus van het dak, geen huismus, maar een villamus. Die had Kakker al ingesmeerd, dus gleed die mus uit toen ie op een zonnepaneel landde. Gelukkig vangt Kakker 'm op met z'n tennisracket en serveert 'm weer terug het dak op. Goed zo, Kakker, jij wordt nog eens CEO van de Dierenbescherming!


Kakker | 6 Juni 2013

Kakker verheugt zich op vanavond. Het is zulk lekker weer dat papa Robert-Jan gaat BBQ-en. Althans de traiteur komt met een grill, twee sous-chefs en drie meisjes voor de bediening. De traiteur heeft van De Lindenhoff loslopend biologisch ecodynamisch scharrelvlees van koeien die nog nooit een stal hebben gezien, maar zijn grootgebracht op een 5-sterren boerderij met Hästens matrassen van paardenhaar. Ook heeft de traiteur veel producten van de Marqt waar je euro nog geen gulden waard is. Kakker heeft op school gehoord over dierenwelzijn en vraagt aan Robert-Jan: 'Bestaat er ook een plofkoe?' Robert-Jan zegt: 'Alleen als de traiteur het gasslangetje niet goed aansluit.' Kakker verheugt zich op de satéspiesjes. Van een stokje eten vindt hij veel lekkerder dan met stokjes eten zoals laatst bij het verjaardagspartijtje van Adelbert in het Okura Hotel. Smul ze Kakker!

Kakker | 23 mei 2013

Mama Sophie is een dagje shoppen in Amsterdam. Ze draagt zoveel beige-rode ruitmotiefjes, ze lijkt wel een levende paspop van Burberry in dienst van de Bijenkorf. Veel bezoekers spreken haar dan ook aan. 'Ik wil deze Lacoste zwembroek retourneren. Onze kleine is bang voor de krokodilletjes op z'n billetjes.' Een nette oudere man in groene jagersjas vraagt: 'Waar kan ik deze Ralph Lauren portemonnee ruilen? Er kunnen maar veertig briefjes van 500 in.' Sophie, die al met vijf Pinot Grigio vierde dat ze financieel op haar eigen benen staat, bijt van zich af: 'Zie ik eruit als een kassajuffrouw? Daarrr moet u zijn, bij die dames die er uitzien als Jet Bussemaker, maar dan met het kapsel van de vrouwen van Lee Hazes en André Towers.' De nette oudere vrouw met roze pashmina sjaal die bij de jagersjas hoort, reageert geschokt: 'Sophie! Werk jij tegenwoordig? In de klerenbranche?' Het blijken de grootouders van Kakker's vrindje Adelbert te zijn. Gelukkig hoeft niemand te werken en moet iedereen lachen, maar Sophie wordt wel zo rood als een Dockersbroek!

Kakker | 25 april 2013

Kakker's klas is druk bezig met het verwijderen van taalfouten uit het Koningslied. Dat moet van minister Jet Bussemaker. Annemijn is zeer alert en merkt op dat er in de achternaam van de minister een tussen-n ontbreekt.

Juf Floor geeft ook huiswerk op: maak een nieuw Koningslied om te zingen op 30 april. Kakker wordt geholpen door Oom Gijsbrand, die vroeger liedjes schreef voor het Utrechtse studentencabaret. Hij had nog een wijsje uit 1983 liggen. De titel is 'Ons Soort Koning' met dit refrein:

Ons Soort Koning is niet gewoontjes
Dopt nooit zijn eigen boontjes
Geld heeft hij veel
Eveneens personeel
En meer dan één woning
Zoals het heurt
Mijn hart is Oranje gekleurd
Voor Ons Soort Koning.

De ouderraad heeft besloten dat de opbrengst van het optreden aan Kakker's klas ten goede komt aan een nieuwe biertap bij de hockeyclub. Deze koningsgezinde club is ook een soort Oranje Fonds, want WimLex heeft er weleens aan het barretje gestaan.

Kakker | 14 Maart 2013

Kakker wilde vandaag een spreekbeurt houden over pelsdieren maar heeft op het laatste moment het onderwerp veranderd. Nu gaat het over de nieuwe Paus. Op een blaadje schreef hij wat geheugensteuntjes:

De Paus heet Fransiskus en komt uit Argentinieje net als prinses Maxima en haar vader maar die mag niet naar de inhuldiging. Hij komt op voor arme kinderen in slopenwijken en spreekt Spaans net als Sinterklaas alleen de Sint heeft vettere kadoos. De kerk staat in Rome en er zijn ook priesters maar dat zijn geen kindervrienden als de Sint. De Paus is de verfhanger voor de here Jesuz op de wereld, een soort Pie Ee zegt mijn vader. Het Vatikaan is ook heel rijk toch rijd de nieuwe Paus met de bus, ik denk een Christler Vojager en op zondag eten ze het lichaam van Chris dus, in de vorm van een tostie. Einde. Zijn er vragen. Dan was dit mijn preekbeurt. Einde.

*

Kakker Channel is Live!

Dit is Kakker - Hoofdstuk 1-3

Kakker ons soort kinderboek | Deel 1

Dit is Kakker - Hoofdstuk 4-5

Deel 2

Dit is Kakker - Hoofdstuk 6-7

Deel 3

Kakker en het Feestje

Tijd voor een feestje!

Kakker en het Skireisje

Skien in Val Tho

Kakker en het Schoolreisje

Met schoolreis naar Singer Laren

*

Kakker op Locatie | Filmzomerserie

Kakker in het Vondelpark

Kakker in het Vondelpark

Kakker en het Hockeytournooi

Kakker en het Hockeytournooi

Kakker en de Pianorecital

Kakker en de Pianorecital

Kakker in de Dierentuin

Kakker in de Dierentuin

Kakker op de Tennisclub

Kakker op de Tennisclub

Kakker en het Alfabet

Kakker en het Alfabet

Ben je nog wakker Kakker?

Slaap je al?

Het Kakker Lied

Lekker nog even meezingen dan!

Thank you for watching!

*

Bestel Het Grote Kakker Vakantieboek

Met spannende reisverhalen van Kakker en de familie, de Auto Bingo voor onderweg, puike puzzels, mieterse kleurplaten en nog veel en veel meer..

Nooit meer lethargische, DVD-kijkende pruilippen in uw achteruitkijkspiegel, maar louter vreugde en jolijt op de achterbank naar Biarritz, St. Tropez of Val Thorens.

Een perfect cadeau voor al uw feesten, partijen en vakanties!
Klik hier om te bestellen via iDeal en Paypal:
https://www.facebook.com/Kakkeronssoortkinderboek/app_201987723220173

Zie ook de blog:

Links:

Kakker ons soort Kinderboek

Wekelijks de avonturen van Kakker en de familie in je newsfeed!

Philip Walkate.com

Sand in the Desert.com