Leo Messi

És un jugador de barcelona

BIOGRAFIA

Lionel Andrés Messi, també conegut com a Leo Messi, (Rosario, Argentina, 24 de juny de 1987) és un futbolista argentí que juga al FC Barcelona i a la selecció de l'Argentina.

Es va formar a les categories inferiors de Newell's Old Boys, i més tard a la Masia del Barça, on va arribar amb l'edat de 13 anys. Va debutar amb el primer equip en un partit oficial a la temporada 2004-2005 i va començar a destacar la temporada següent.

Molts mitjans de comunicació l'han qualificat de successor de Diego Armando Maradona, i fins i tot ell mateix l'ha designat successor seu. Amb el pas del temps i amb els mèrits assolits, molts consideren que ja ha superat Maradona. Els anys 2009, 2010, 2011 i 2012 va rebre la Pilota d'Or, i va esdevenir així el primer jugador format al planter del Barça en guanyar aquest guardó, i en assolir-la quatre anys seguits. Des de 2014, és el màxim golejador de la història de la lliga espanyola de futbol i també de la Lliga de Campions de la UEFA.

Leo Messi va començar a jugar al futbol de molt petit i el seu potencial va ser ràpidament identificat pel Futbol Club Barcelona. Va deixar Rosario —mentre militava al Club Atlètic Newell's Old Boys— i es va traslladar a Europa als 13 anys juntament amb la seva família, on el FC Barcelona li va oferir de pagar les despeses de la seva malaltia hormonal (900 USD mensuals).

Quan tenia poc més de cinc anys, Messi va començar a jugar a futbol pel Grandoli. El 1995 va canviar d'equip. Quan tenia 11 anys, li van diagnosticar una deficiència de l'hormona del creixement. El River Plate va mostrar interès en el progrés de Messi, però no tenia prou diners per pagar el tractament de la malaltia que costava 1500 dòlars al mes. Carles Rexach, el director esportiu del FC Barcelona, tenia coneixement del talent de Messi, i el va contractar després de veure'l jugar, i es comprometé a pagar el tractament si estava disposat a començar una nova vida a Catalunya. Messi va començar als equips juvenils del club.

Leo Messi és considerat el millor jugador del món, com ho demostren els seus quatre premis Pilota d'Or consecutius que ha obtingut entre 2009 i 2012. Tot i tenir aquests grans recursos individuals, Messi destaca pel fet de ser un exemplar jugador d'equip. Aquest davanter va començar la seva carrera esportiva el 1995 amb el Newell's Old Boys, on va jugar fins a la temporada 2000. Amb 13 anys, Messi va creuar l'Atlàntic per venir a provar sort a Barcelona, on es va incorporar al club com a infantil. Des de llavors, Messi ha tingut una progressió espectacular per les diferents categories del club (Infantil A, Cadet B, Cadet A, Juvenil A, Barça C, Barça B i primer equip) en un temps rècord.
Big image